Federer, Marej i Ferer u osmini finala

56 pregleda 0 komentar(a)
Federer, Foto: Beta-AP
Federer, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.10.2014. 18:07h

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Mastersa u Parizu, uz dosta poteškoća, nakon što je tek u 3. setu slomio otpor domaćina Žeremija Šardija, tenisera koji ga je u maju ove godine eliminisao na Mastersu u Rimu.

Drugi reket svijeta, koji se bori za preuzimanje trona od Novaka Đokovića, ovoga puta nije dozvolio iznenađenje, iako mu je Šardi maltene cijeli meč "disao za vratom", a uspio i da slavi u taj-brejku drugog seta. Federer je, međutim, odmah na startu odlučujućeg seta napravio brejk koji je održavao do kraja za trijumf od 7:6, 6:7, 6:4.

I Britanac Endi Marej eliminisao je domaćeg tenisera - Žilijena Benetoa (6:3, 6:4, za 73 minuta igre) i sada mu nedostaje samo jedan trijumf pa da teoretski ovjeri nastup na završnom Mastersu u Londonu.

"Radio sam naporno u minulih nekoliko sedmica, igrao puno teških i dugačkih mečeva, i mislim da sam zaslužio da se nađem u Londonu. Zaslužio sam, takođe, i zbor rezultata na Grend slem turnirima ove godine. Zabilježio sam više pobjeda od većine igrača na Turu, možda samo dvojica - Đoković i Federer - imaju više pobjeda od mene. Eto zbog čega sam zaslužio da budem među najboljih osam", kazao je Marej, koji je osvojio tri trofeja u minulih pet sedmica.

A definitivnu ovjeru vize za London Mareju treba pobjeda u četvrtfinalu nad Bugarinom Grigorom Dimitrovom, teniserom, koji ga je ove godine eliminisao u četvrtfinalu Vimbldona. Čak i ako izgubi, Mareju će izmaći London samo u slučaju kombinacije iznenađujućih rezultata.

A trku za upražnjeno mjesto na finalnom turniru ATP-a, koje je ostalo upražnjeno nakon odustajanja Nadala, grčevito se bore 9. i 10. na listi - David Ferer i Miloš Raonić.

Ko od njih dvojice ostvari bolji rezultat u Parizu najvjerovatnije će obezbijediti mjesto u Londonu, a obojica su danas položila testove u osmini finala - Raonić je bio bolji od Amerikanca Soka (6:3, 5:7, 7:6), dok je Ferer takođe u tri seta eliminisao Belgijanca Gofana (6:3, 2:6, 6:3).

Borba se nastavlja, Raonić će u četvrtfinalu igrati sa Bautistom-Ahutom, koji je danas eliminsao Rišara Gaskea (6:4, 6:2), dok će se Ferer sastati sa zemljakom Verdaskom.

Ako dva tenisera budu eliminisana u istoj rundi, na zavšrni turnir će Ferer, koji ima više bodova. Raoniću je, dakle, potreban bolji rezultat od Ferera da bi putovao u London.

Bonus video: