Šarapova bez polufinala, Serena Vilijams ostaje broj 1, ispala Ivanović

0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Marija Šarapova, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.10.2014. 14:10h

Marija Šarapova pobijedila je u trećem kolu završnog turnra u Singapuru Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (4:7), 6:2, poslije puna tri sata igre.

Ruskoj teniserki je, međutim, to bilo nedovoljno za prolaz, jer joj je bilo potrebno da pobijedi maksimalnim rezultatom za plasman u polufinale.

Šarapova je time izgubila i šansu da na kraju godine preuzme prvo mjesto od Amerikanke Serene Vilijams.

Zanimljivo je da je Šarapova poslije vođstva od 1:0 u setovima u drugom dijelu igre imala prednost od 5:1, ali je poklekla u taj brejku i na kraju pobijedila i zauzela treće mjesto u grupi.

Radvanjska se plasirala u polufinale zahvaljujući pobjedi Dankinje Karoline Voznijacki protiv Čehinje Petre Kvitove sa 6:2, 6:3, za 70 minuta igre. U polufinalu je i Voznijacki.

Serena Vilijams će četvrti put u karijeri godinu završiti kao prva teniserka svijeta. Prethodno to joj je pošlo za rukom 2002, 2009. i 2013. godine.

Vilijams je peta teniserka svijeta u istoriji WTA koja je četiri puta godinu završavala na prvom mjestu.

Prije nje to su učinile Štefi Graf, kojoj je to pošlo za rukom osam puta, Martina Navratilova (sedam), Kris Evert (pet) i Lindzi Devenport (četiri).

Iz "crvene grupe" u polufinale, nakon Rumunke Simona Halep, plasirala se i Serena Vilijams, a eliminisana je Ana Ivanović.

Kao Šarapovoj, i sprskoj teniserki je, naime, u današnjem meču protiv Simone Halep za plasman u polufinale trebala maksimalna pobjeda, ali je Ivanović slavila tek nakon tri seta - 7:6 (9:7), 3:6, 6:3.

Halep će u polufinalu igrati protiv Poljakinje Agnješke Radvanjske, dok će se Amerikanka Vilijams sastati sa prvoplasiranom iz "bijele grupe" Dankinjom Karolinom Voznijacki.

Turnir u Singapuru igra se za nagradni fond od 6,5 miliona dolara.

Bonus video: