Šarapova izgubila od Voznijacki, Radvanjska bolja od Kvitove

0 komentar(a)
Voznijacki, Foto: Beta/AP
Voznijacki, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.10.2014. 17:35h

Marija Šarapova je korak dalje od prvog mjesta na WTA listi - ruska teniserka je danas izgubila od Dankinje Karoline Voznijacki sa 2:1 u setovima (7:6, 6:7, 6:2), uza tri sata i 16 minuta igre, meču prvog kola Bijele grupe na Završnom turniru u Singapuru.

Osma teniserka svijeta je sedam puta oduzela servis protivnici, koja je napravila pet brejkova. Šarapova je tokom meča napravila 15 duplih servis grešaka i 76 neiznuđenih grešaka, naspram 35 grešaka protivnice.

Voznijacki je tako drugi put uzastopno pobijedila Šarapovu, nakon pobjede u osmini finala na US openu ove godine.

Poslije današnjeg poraza, Šarapovoj je da bi preuzela prvo mjesto na WTA listi potrebno da se plasira najmanje u finale Završnog turnira, a da prva teniserka svijeta, Amerikanka Serena Vilijams, izgubi preostala dva meča u Crvenoj grupi.

U drugom meču Bijele grupe poljska teniserka Agnješka Radvanjska savladala je Čehinju Petru Kvitovu sa 6:2, 6:3, neočekivano lako za sat i po igre.

Sjutra su na programu mečevi 2. kola Crvene grupe u kojima se sastaju Serena Vilijams (SAD) - Simona Halep (Rumunija) i Ana Ivanović (Srbija) - Eženi Bušar (Kanada).

Turnir u Singapuru igra se od 20. do 26. oktobra za nagradni fond od 6,5 miliona dolara, a titulu brani Vilijams.

Bonus video: