Navratilova kritikuje ITF jer ćuti u vezi Tarpiščeva

Predsjednik Ruske teniske federacije Šamil Tarpiščev je na ruskoj televiziji prije desetak dana rekao da su sestre Serena i Venus Vilijams “braća i da ih je zastrašujuće i pogledati”.
78 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Martina Navratilova i Kris Evert, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Martina Navratilova i Kris Evert, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.10.2014. 13:19h

Martina Navratilova kritikovala je danas Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) zbog ćutanja u vezi incidenta u kojem je jedan njen član uvrjedljivo govorio o sestrama Vilijams, nazvavši ih “braćom”.

Predsjednik Ruske teniske federacije Šamil Tarpiščev kažnjen je od strane Ženske teniske asocijacije (WTA) jednogodišnjom suspenzijom i sa 25.000 dolara, pošto je na ruskoj televiziji prije desetak dana rekao da su sestre Serena i Venus Vilijams “braća i da ih je zastrašujuće i pogledati”.

Navratilova, jedna od najvećih teniskih imena svih vremena, sa osvojenih 59 gren slem titula u singlu i dublu konkurenciji, pohvalila je brzo reagovanje WTA, koja je odbranila sestre Vilijams, ali je bila kritična prema ITF.

“ITF ima mogućnost da nešto uradi u vezi ovog slučaja, s obzirom na to da Tarpiščev kao predsjednik Ruske federacije i selektor Fed kupa potpada pod ingerenciju te organizacije”, rekla je Navratilova.

Međunarodni olimpijski komitet, čiji je Tariščev član od 1994. godine, zatražio je od njega da se što prije izjasni i kaže šta je mislio kada je rekao spornu rečenicu.

Bonus video: