Rafa Nadal propušta London!

Španac Rafael Nadal propustiće finale sezone u Londonu, potvrđeno je iz štaba trećeg igrača svijeta
59 pregleda 3 komentar(a)
Toni Nadal i Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Toni Nadal i Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.10.2014. 15:15h

Španac Rafael Nadal propustiće finale sezone u Londonu, potvrđeno je iz štaba trećeg igrača svijeta. Nadal ima problema sa upalom slijepog crijeva, ali mu je prvobitni plan bio da se operiše nakon završnog Mastersa u Londonu.

Ipak, nakon petodnevnih ispitivanja, Nadal je dolučio da nastupi u Bazelu, ali propusti finale u Londonu.

"Na žalost tačna je informacija da će Rafa propustiti finalni Masters, i samo je pitanje da li će to uraditi prije Mastersa u Parizu ili poslije njega", kazao je trener i stric čuvenog tenisera, Toni Nadal.

Odluci Nadala da propusti finale sezone za koji je nastup izborio odmah poslije Đokovića, kumovalo je upozorenje 32. igrača sviejta, Kolumbijca Santjaga Hiralda. On je 11. oktobra upozorio Nadala na opasnost igranja sa upalom, jer se to Kolumbijcu desilo u septembru 2012. godine.

"Bio je to najgori period u mom životu, a operacija nakon "pucanja" nosi opasnosti od infekcija i minimalnu pauzu od pola godine", upozorio je Hiraldo Nadala.

Nadalu je finale Mastersa jedini najveći trofej koji nije osvojio, a u finalu 2009. godine pobijedio ga je Nikolaj Davidjenko, koji se danas oprostio od tenisa. Davidjenko ima pozitivan skor u duelima sa Nadalom, 6:5!

Bonus video: