Kukuškin namučio Đokovića

66 pregleda 5 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.10.2014. 13:19h

Branilac titule u Šangaju, Novak Đoković, uspio je da slomi žestok otpor Mihaila Kukuškina i plasira se u četvrtfinale mastersa. Đoković je opravdao ulogu favorita, iako je 26-godišnji momak iz Volgograda koji igra za Kazahstan, Kukuškin, pobrao ogromne aplauze za 125 minuta nevjerovatne igre, 2:1 (6:3, 4:6, 6:4).

I kada se činilo nakon prvog seta da će Đoković upisati još jednu rutinsku pobjedu na turneji po Kini (prethodno je bez izgubljenog seta osvojio Peking), Kukuškin je zaigrao kao u transu. Servirao je fantastično, ubitačnim forhendima je držao najboljeg tenisera daleko iza osnovne linije, a sjajno je i riternirao pa je Đoković morao da da sve od sebe da spasi dvije set lopte, ali nije uspio i treću.

Đoković je, međutim, u trećem setu uvidio da je vrag odnio šalu, pa je igrao kao da preko puta sebe ima najveće rivale. Bolje je servirao, a sve je više slao rivalu lopticu na bekend. Đoković je imao i sreće, pošto je Kukuškin počeo da više griješi. Đokoviću će rival u sjutrašnjem četvrtfinalu biti David Ferer, koji je eliminisao Endija Mareja.

Bonus video: