Kližan izbacio Nadala, Đoković protiv Mareja u polufinalu Pekinga

0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta-AP
Đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.10.2014. 14:41h

Martin Kližan napravio je najveće iznenađenje na ATP turniru u Pekingu - slovački teniser je danas u četvrtfinalu eliminisao Španca Rafaela Nadala sa 6:7 (7:9), 6:4, 6:3.

Slovački teniser je u taj brejku izgubio prvi set, da bi u drugom dijelu igre Španac bio na korak od pobjede pošto je vodio sa 4:3, uz jedan brejk.

Međutim, Kližan nije gubio samopouzdanje ni u tim trenucima, već je preokrenuo rezultat i na kraju u velikom stilu iskoristio prvu meč loptu.

Kližan će se u polufinalu sastati sa Čehom Tomašom Berdihom, koji je eliminisao Džona Iznera 2:0 (6:1, 6:4).

Novak Đoković igraće u polufinalu protiv Britanca Endija Mareja. Srpski teniser je jutros pobijedio 10. tenisera svijeta, Bugarina Grigora Dimitrova, sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4), za sat i po vremena.

Đoković je pet puta oduzeo servis protivniku, koji je napravio dva brejka.

"Vrijeme je bilo hladnjikavo, što je više pogodovalo mom stilu igre", rekao je Đoković, i naglasio da je Dimitrova uspio da pobijedi stalnim promjenama ritma.

"Slao sam mu visoke lopte na bekhend, a bio sam efikasan na servisu. Sve je u principu funkcionisaalo dobro. Istina, bilo je uspona i padova u drugom setu, ali u principu, bio je to dobar meč", rekao je Đoković, koji je zabilježio 22. uzastopnu pobjedu na turniru u Pekingu, koji je do sada osvajao četiri puta.

Marej je, sa druge strane, bio bolji od Hrvata Marina Čilića sa 6:1, 6:4.

Đoković i Marej će igrati 22. put, a srpski teniser je do sada ostvario 13 pobjeda, od kojih dvije uzastopne, i to ove godine, na US openu (7:6, 6:7, 6:2, 6:4) i Mastersu u Majamiju (7:5, 6:3).

"Endi je u pobjedničkoj seriji od sedam dobijenih mečeva, poslije titule u Šenženu prošle nedjelje. Nešto sam malo od njegovih mečeva stigao da odgledam i očigledna je velika snaga njegovih udaraca", rekao je Đoković, i napomenuo da je svaki njegov meč sa Marejem "veliki izazov".

"Uvijek je to to meč koji zahtijeva maksimalno angažovanje i mnogo razmjena loptice. Ništa manje od toga ne očekujem ni sjutra.", rekao je Đoković.

Bonus video: