Šarapova u polufinalu, Serena Vilijams se povukla

0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2014. 09:22h

Marija Šarapova je posljednja polufinalistkinja WTA turnia u Pekingu - ruska teniserka je u četvrtfinalu bila bolja od zemljekinje Svetlane Kuznjecove sa 6:0, 6:4.

Šarapova će se u polufinalu sastati sa Anom Ivanović, koja se u polufinale plasirana bez borbe, pošto joj je Rumunka Simona Halep predala meč zbog povrede.

Šarapova i Ivanović su se do sada sastajale 12 puta, a Ruskinja vodi 8-4 u pobjedama.

Prva teniserka svijeta, Amerikanka Serena Vilijams, povukla se danas sa turnira u Pekingu zbog povrede lijevog koljena, saopštili su organizatori.

Vilijamsova je juče pobijedila Čehinju Luciju Šafaržovu sa 2:1 u setovima (6:1, 1:6, 6:2), ali potom nije došla na konferenciju za novinare zbog velikog otoka na koljenu. Ona je danas trebalo da igra u četvrtfinalu protiv Australijanke Samante Stosur, ali je morala da preda meč zbog povrede koljena.

Prva teniserka svijeta rekla je da je početkom nedjelje počela da osjeća bol u koljenu i da je u posljednjem trenutku odlučila da juče igra protiv Žafaržove, pošto je branilac trofeja u Pekingu.

"Kao branilac titule, želite da učinite sve što možete, zbog toga sam juče igrala. Morala sam da pokušam, preći ovoliki put da ne uzmete titulu, gubljenje je vremena", rekla je Serena Vilijams.

Otkako je početkom septembra na US openu osvojila svoju 18. grend slem titulu, Vilijamsova se povukla sa oba turnira na kojima je učestvovala - u Vuhanu i Pekingu, i sada je njen nastup na završnom WTA turniru u Singapuru, za dvije nedelje, neizvjestan.

"Ako se budem ovako osjećala pred Singapur, mislim da neće biti pametno da igram. Vidjeću kako će se razvijati situacija", rekla je Serena Vilijams.

Samanta Stosur će u polufinalu igrati protiv Čehinje Petre Kvitove, koja je savladala Italijanku Robetu Vinći sa 7:6 (7-2), 6:4.

Bonus video: