Završena trka za Singupar

Poznato je svih osam igračica koje će kao najbolje u sezoni igrati finale mastersa u Singapuru
76 pregleda 0 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Beta/AP
Ana Ivanović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.10.2014. 16:29h

Borba za plasman među osam najboljih teniserki sezone je završena, pa će u prvom od pet ugovorenih finala mastersa u Singapuru od 20. oktobra igrati Serena Vilijams, Simona Halep, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Agnješka Radvanjska, Oženi Bušar, Karolina Voznijacki i Ana Ivanović.

U naredne dvije sedmice biće poznato samo sa koje će pozicije pomenute teniserke otići u Singapur na finale sezone u WTA turu, pošto su ispadanjem juče šanse prokockale Njemica Angelika Kerber i Ruskinja Jelena Makarova.

Ruskinja je šanse za plasman mogla da zadrži samo plasmanom u finale, a Njemica dolaskom u četvrtfinale turnira u Pekingu, u čemu je spriječila Ruskinja Svetlana Kuznjecova 2:1 (2:6, 6:4, 6:3).

Od Makarove je bila bolja Italijanka Roberta Vinći sa 2:1 (6:1, 0:6, 7:5). Kuznjecova i Vinći su tako napravile ogromnu uslugu Kanađanki Bušar i Dankinji Voznijacki, koje su eliminisane u prvim duelima u Pekingu.

A uprkos podatku da je znala da je izborila završni turnir, što joj je i bio cilj sa početka sezone, Ivanović je nakon 84 minuta vrhunskog tenisa u osmini finala savladala Njemicu Sabinu Lisicki (6:3, 7:5).

Ivanović je nakon pobjede u Tokiju eliminisana u prvom kolu Vuhana, koje je igrala dan nakon finala u Japanu, pa je sa pete pozicije u trci za Singapur bila skliznula na posljednju, osmu poziciju.

Ivanović je međutim iskoristila sedmicu odmora da se pripremi za Peking, gdje je imala sreće da se Rumunka Halep povrijedi nakon maratona u kojem je savladala Andreu Petković, 2:1 (7:6, 5:7, 7:6), pa će usljed odustajanja druge kosturašice najljepša tenisreka svijeta igrati u polufinalu protiv bolje iz ruskog četvrtfinala između Šarapove i Kuznjecove.

Ivanović će tako iskoristiti eliminaciju konkurentkinja, da popravi poziciju u finalu Singapura.

Bonus video: