Srbija protiv Hrvatske na startu narednog Dejvis kupa

1 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2014. 18:24h

U prvom kolu narednog izdanja Svjetske grupe Dejvis kupu, sastaće se teniseri Srbije i Hrvatske, odlučeno je danas žrijebom u Dubaiju.

Meč je na programu od 6. do 8. marta 2015, domaćin će biti Srbija, pošto je prethodni meč dvije selekcije igran prije četiri godine u Splitu, koji je pripao srpskim teniserima sa 4:1.

"Zadovoljan sam žrijebom pošto igramo kod kuće, a zna se kakvu atmosferu imamo na domaćem terenu. Ove sezone nastupali smo bez trojice velika igrača - Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, ali imamo mlade tenisere, koji su stasali i pokazali da su spremni da prave dobre rezultate. Gostovali smo već jednom u Splitu i pobijedili, vjerujemo u sebe, uz igrače koji se vrate imaćemo jedan veoma dobar Dejvis kup tim za sljedeću sezonu", rekao je selektor Srbije Bogdan Obradović.

Hrvatski teniser Borna Ćorić smatra da nacionalni tim može da pobijedi selekciju Srbije ukoliko u protivničkom sastavu ne bude prvi reket svijeta Novak Đoković. "Žrijeb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković. No, čak i ako igra mislim da svejedno možemo da se nadamo ukupnoj pobjedi, s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu", izjavio je Ćorić za hrvatski portal Index.hr.

Pobjednik ovog duela u četvrtfinalu, od 17. do 19. jula, sastaće se sa boljim iz duela Argentina - Brazil.

U finalu ovogodišnjeg Dejvis kupa u novembru se sastaju teniseri Švajcarske i Francuske.

Parovi prvog kola Dejvis kupa za 2015. godinu

Francuska - Njemačka

SAD - Velika Britanija

Češka - Australija

Italija - Kazahstan

Argentina - Brazil

Srbija - Hrvatska

Japan - Kanada

Belgija - Švajcarska

Bonus video: