Milman: Osjećao sam se kao jelen ispred farova automobila; Federeru kriva vrućina

"Još uvijek pomalo ne vjerujem. Mnogo poštujem Rodžera i sve što je uradio za ovu igru. On je moj heroj. Danas vjerovatno nije bilo njegovo najbolje izdanje", kazao je Milman
2 komentar(a)
Džon Milman, Foto: Reuters
Džon Milman, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2018. 07:29h

Osjećao sam se kao jelen ispred farova automobila, da budem iskren. Stopala se nisu kretala. Rodžer me držao na uzici. "Šetao" me preko terena. Ali sam uspio da preguram težak drugi set i pokrenem stopala. Zaigrao sam agresivnije, počeo sam dobro da serviram i iskoristio sam Rodžerov slab dan na servisu, rekao je australijski teniser Džon Milman nakon senzacionalne pobjede nad Švajcarcem, Rodžerom Federerom u četvrtom kolu US Opena.

Milman je slavio protiv legendarnog Švajcarca sa 3:1 (3:6, 7:5, 7:6, 7:6) i tako izborio plasman u prvo četvrtfinale Grend slema u kome ga čeka Novak Đoković.

"Još uvijek pomalo ne vjerujem. Mnogo poštujem Rodžera i sve što je uradio za ovu igru. On je moj heroj. Danas vjerovatno nije bilo njegovo najbolje izdanje", kazao je Milman.

Federer je rekao da je bila velika vrućina i da je to bila jedna od onih noći kada nije mogao da dođe do vazduha.

"Uopšte nije bilo cirkulacije. Iz nekog razloga borio sam se sa uslovima. Ovo je prvi put da mi se to desilo. Kada se tako osjećate sve propada. Ali trenirao sam i u težim uslovima Igrao sam i na 120 stepeni (Farenhajta - 49 Celzijusa).

Bonus video: