Čilić: Odigrao sam najbolji meč u karijeri

Hrvatski teniser stigao do prvog grend slem finala u karijeri, gdje ga čeka Kei Nišikori
4 komentar(a)
Marin Čilić, Foto: Reuters
Marin Čilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2014. 07:14h

Marin Čilić je odigrao fenomenalan meč, najbolji u dosadašnjoj karijeri i veliki Rodžer Federer nije imao nikakvih šansi u polufinalu US Opena.

Ovo je prvo finale za hrvatskog teniser na nekom od grend slem turnira, a u karijeri do sada ima 11 titula sa turnira iz serije 250.

Ljubitelji tenisa će biti u prilici da prvi put nakon 2005. godine iu Australijen opena (Marat Safin pobijedio Lejtona Hjuita) gledaju neko finale u kome neće biti Federera, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Takođe, biće ovo prvo finale na nekom od grend slem finala bez igrača iz prvih deset još od Alberta Koste i Huana Karlosa Ferera (Rolan Garos 2002).

"Ovo je nevjerojatan dan za mene. Nisam ni sanjao da mogu da igram ovako dobar meč i mislim da je ovo moj najbolji nastup u karijeri. Ne mogu da opišem kako se osjećam. Meč protiv Žila Simona je bio prekretnica, bila je to velika mentalna borba i dobio sam ga u petom setu u kojem sam išao na sve ili ništa. U ponedjeljak će biti fantastičan dan za obojicu. Jako sam srećan što sam stigao do svog prvog grand slem finala. Uživaću u njemu i pokušati da dođem do pobjede", rekao je Čilić, trenutno 16. igrač na ATP listi, koji je dobio Federera nakon što je izgubio prethodnih pet međusobnih okršaja protiv Švajcarca.

Svjetski mediji su označili Gorana Ivaniševića kao čovjeka koji je preporodio Marina.

"Goran mi u svemu pomaže, a uz njega sam dobio i vjeru u sebe. Osjećam se kao da mogu da pobijedim bilo koga i nikada u karijeri nisam igrao bolje nego danas. Zahvalan sam mu na svemu što je učinio za mene, ali nismo još gotovi”, samouvjeren je Čilić.

U finalu ga čeka Japanac Kei Nišikori, koji je dobio pet od sedam međusobnih duela, od kojih dva ove sezone u Brizbejnu i Barseloni.

Čilić ima priliku da postane prvi hrvatski teniser još od 2001, koji je osvojio grend slem turnir.

Posljednji put to je pošlo za rukom (Vimbldon) njegovom sadašnjem treneru Ivaniševiću.

Sada je pred Čilićem, ali i Japancem meč za slavu, istoriju, čast, ček na tri miliona dolara i 2.000 bodova.

Bonus video: