Voznijacki u finalu, Peng iznijeta sa terena!

Šuaj Peng je zbog grčeva po cijelom cijelu morala da preda meč.
1 komentar(a)
Šuaj Peng, Foto: Reuters
Šuaj Peng, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2014. 20:33h

Karoline Voznijacki se domogla finala US opena, ali će se duže od svega pamtiti način na koji je to uradila.

Dankinja je, doduše, bila na pragu pobjede protiv Šuaj Peng, jer je dobila prvi set sa 7:6 i u drugom vodila sa 4:3, uz prednost brejka, a onda je Kineskinja uz užasnu grimasu na licu samo stala.

Počela je da se previja od bolova zbog grčeva, nakon čega joj je prišlo medicinsko osoblje. Doktorica joj je savjetovala da preda meč, jer nije mogla da stoji na nogama, ali se nekako dokopala svlačionice.

Nakon ukazane pomoći se vratila, jer nije željela da se preda, ali je bilo jasno da ne može da se adekvatno kreće. Zbog toga je pokušavala da izuzetno rizičnim udarcima pravi direktne poene, što joj je jednom i uspjelo.

Ubrzo je, međutim, kleknula i bilo je jasno da je sve gotovo. Opet joj je "doletjelo" u pomoć medicinsko osoblje, a u Voznijacki je došla da je tješi. Peng je u kolicima napustila stadion "Artur Eš".

"BIlo mi je teško da gledam Šuaj kako se muči. Žao mi je, igrala je dobro, ali je razumijem što je htjela da završi meč. Srećna sam što sam nakon pet godina ponovo u finalu US opena", rekla je Voznijacki, koja čeka pobjednicu meča Serena Vilijams - Jekaterina Makarova.

Bonus video: