"Maratonac" Nišikori izborio prvo polufinale gren slema u karijeri!

Kei Nišikori šokirao Stena Vavrinku i postao prvi Japanac koji se plasirao u polufinale jednog gren slema od davne 1918. godine.
4 komentar(a)
Nišikori, Foto: Beta/AP
Nišikori, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.09.2014. 23:55h

Samo dva dana nakon što je u iscrpljujućem meču, jednim od najdužih u istoriji US opena, savladao Miloša Raonić, Kej Nišikori je ponovo morao da igra pet setova.

I pokazao je od kakvog je materijala - japanski teniser je poslije četiri sata i 20 minuta igre eliminisao Švajcarca Stena Vavrinku (3:6, 7:5, 7:6, 6:7, 6:4) i prvi put u karijeri obezbijedio plasman u polufinale gren slem turnira.

Najveći uspjeh na US openu, prvije ovodišnjeg turnira, ostvario je 2008, kada je igrao osminu finala.

"Kako je meč odmicao imao sam sve više samopouzdanja, posebno na servisu. Osjećam se super, igram odličan tenis, ovo je moj omiljeni turnir, za US open me vežu najljepše uspomene. Nadam se da ću se dobro odmoriti za polufinale", kazao je Nišikori.

Njegov duel sa Vavrinkom trajao je samo četiri minuta manje od prothodnog sa Raonićem. Ni to nije omelo Japanca da u finišu meča jače i preciznije udara lopticu od Vavrinke, te da konačno iskoristi drugu set loptu za najveći usjeh u karijeri.

Prelomni je bio treći set, kada su oba tenisera u taj-brejku fantastičnim bekhend paralelama spasila po jednu set loptu na protivnički servis, ali je Nišikori imao jače živce da već narednu pretvori u vođstvo od 2:1.

Na sličan način, takođe u taj-brejku, Vavrinka je dobio četvrti set i odveo meč u pravu dramu, ali je Nišikori još jednom pokazao da je specijalista za maratone...

Japanac će se u polufinalu sastati sa pobjednikom večerašnjeg "klasika", Novak Đoković protiv Endija Mareja.

Bonus video: