Makarova prvi put u polufinalu

Ruska teniserka je u polufinalu pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2, za nešto manje od sat i po vremena igre
58 pregleda 1 komentar(a)
Makarova, Foto: Beta/AP
Makarova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.09.2014. 19:12h

Nakon četiri poraza u četvrtfinalu, konačno je izborila jedno polufinale grend slema - Rusinja Jekaterina Makarova je u polufinalu pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2, za nešto manje od sat i po vremena igre.

"Osjećam se sjajno, konačno sam u polufinalu", rekla je oduševljena Makarova, koja je dan prije meča sa Azarenkom imala trovanje stomaka, ali o tome nije htjela da govori prije meča.

Makarova je do polufinala došla bez izgubljenog seta, a na kraju meča sa Azarenkom je imala 23 direktna poena, a njega rivalka jedan manje. Ruskinja je imala šest manje neiznuđenih grešaka (21-27).

Azarenka, prošlogodišnja finalistkinja na US openu, zbog ovog poraza će od ponedjeljka ispasti iz prvih 20 i biti na 24. poziciji.

"Ne želim nikakve izgovore, danas sam uradila najbolje što sam mogla. Svaka čast Makarovoj, zaslužila je pobjedu, igrala je bolje", priznala je Azarenka.

Makarova će u polufinalu igrati sa boljom iz meča između Amerikanke Serene Vilijams i Flavije Penete iz Italije.

Bonus video: