Federer u osmini finala, kraj za Jelenu Janković

Maestro iz Bazela izgubio set, dok je Belinda Benčić bila kobna za Srpkinju
2 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.09.2014. 08:27h

Rodžer Federer je prvi set izgubio od Marsela Granoljersa (6:4), a onda je furioznom igrom u naredna tri seta razbio Španca – švajcarski teniser je kasnije dozvolio samo tri gema protivniku (tri seta po 6:1) i plasirao se u osminu finala US opena.

Granoljers je u prvom setu poveo sa 5:2, onda je pauza zbog kiše prijala Federeru koji je smanjio na 5:4 i imao servis za izjednačenje, ali je ipak izgubio uvodni dio igre.

Španski teniser je osvojio i prvi gem u drugom setu, ali je onda čak devet u nizu pripalo Federeru, pa je lagano pobijedio i u trećem, a kasnije i u četvrtom setu...

Protivnik Federeru u osmini finala biće još jedan Španac – Roberto Bautista Agut, koji je u tri seta savladao Francuza Adrijana Manarina (7:5, 6:2, 6:3).

Tomaš Berdih je bio bolji od Tejmuraza Gabašvilija (3:0), Gael Monfis je eliminisao zemljaka Rišara Gaskea (3:0), dok je Grigor Dimitrov u četiri seta savladao Davida Gofana.

Kod žena, iznenađenje je napravila mlada 17-godišnja Belinda Benčić, koja je eliminisala Jelenu Janković.

Švajcarkinja je slavila sa 2:0 (7:6, 6:3) i tako postala druga najmlađa teniserka u istoriji (nakon šampionke Martine Hingis iz 1997. godine) koja se plasirala u četvrtfinale.

Bonus video: