Nadal: Žao mi je Tima, on je vrhunski momak i teniser

Španac je imao više koncentracije u završnici i nakon pet sati uspio da eliminiše Austrijanca, koji je bio blizu jedne od najvećih pobjeda u karijeri.
83 pregleda 2 komentar(a)
nadal, Foto: Reuters
nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2018. 13:37h

Poslije dramatičnog meča i pobjede nad Dominikom Timom za plasman uz četvrtfinale US opena, Rafael Nadal je kazao da mu je žao rivala, koji je odličan momak i vrhunski teniser.

Španac je imao više koncentracije u završnici i nakon pet sati uspio da eliminiše Austrijanca, koji je bio blizu jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

"Meč je bio veoma zahtjevan sa mnogo aspekata. Imao sam težak početak, ubjedljivo izgubio prvi set, ali je nakon toga meč postao drugačiji. Ovo je bio težak duel protiv velikog rivala. Bilo je psihički važno izdržati u teškim uslovima u Njujorku. Žao mi je zbog Dominika, on je sjajan momak, jedan od najboljih na turu. Zbog toga mi je krivo jer je radio mnogo kako bi došao do ovog nivoa tenisa. Borio sam se do posljednjeg poena i na kraju sam imao i malo sreće. Biti u polufinalu je velika stvar za mene i sada imam dva dana da odmorim i pripremim se maksimalno za polufinalni meč", rekao je Nadal.

Sa druge strane Tim je istakao da je ovaj meč poseban za teniski sport.

"Ovaj meč sigurno nikada neću zaboraviti. On je poseban za tenis. Mislim da nijedan od nas nije zaslužio da ga izgubi. Međutim, pobjednik je mogao biti samo jedan. Ako izuzmemo prvi set, meč je bio potpuno otvoren. Na kraju je odlučen u taj brejku petog seta, a u takvim situacijama šanse su uvijek 50-50, a on je osvojio poen više od mene", istakao je Tim.

Nadal će se za plasman u finale boriti sa Huanom Martinom Del Potrom, koji je u četiri seta bio bolji od Džona Iznera.

Španac u Njujorku brani titulu osvojenu prošle godine pobjedom nad Kevinom Andersonom u finalu.

Bonus video: