Kvitovoj titula u Nju Hejvenu

Kvitova je dobila peti od šest međusobnih duela sa Ribrikovom, kojoj je plasman u finale Nju Hejvena najveći uspjeh u karijeri
0 komentar(a)
Kvitova, Foto: FoNet/AP
Kvitova, Foto: FoNet/AP
Ažurirano: 24.08.2014. 09:44h

Petra Kvitova pobjednica je turnira u Nju Hejvenu (Konektikat open).

Ona je u finalu savladala Slovakinju Magdalenu Ribrikovu - 6:4, 6:2, a meča je trajao 69 minuta.

Čehinja je tokom cijele nedelje igrala prilično dobro i nema sumnje da na US Open, posljednji Gren slem u sezoni, dolazi u odličnoj formi i puna samopouzdanja.

Kvitova je dobila peti od šest međusobnih duela sa Ribrikovom, kojoj je plasman u finale Nju Hejvena najveći uspjeh u karijeri.

Vimbldonskoj šampionki ovo je treći trofej ove godine, odnosno 14. u karijeri.

Takođe, Kvitovoj je ovo druga titula u posljednje tri godine na ovom turniru.

Prošle godine je izgubila finale od Rumunke Simone Halep.

“Zadovoljna sam igrama koje sam pružila ovdje, a nadam se da mogu nastaviti u istom ritmu i na US Openu. Trebalo mi je teških mečeva za ono što me čeka u Njujorku i to sam dobila na ovom turniru. Magdalena je danas igrala dobro, morala sam da budem maksimalno fokusirana cijelo vrijeme da bi došla do pobjede. Sada se okrećem US Openu”, istakla je Kvitova.

Ribarikova, koja je 68. na WTA listi, eliminisala je prošlogodišnju pobjedicu Halep, ali protiv Čehinje nije mogla do pete titule u karijeri.

“Sigurno da nije lako kada se izgubi finale, ali sam zadovoljna igrama koje sam ovdje prikazala. Ono što je problem za mene, jeste to što već u ponedeljak igram prvi meč na US Openu protiv Karoline Voznijacki. Imamo samo jedan dan da se odmorim i pripremim”, istakla je 25-godišnja Slovakinja.

Bonus video: