PORAZ OD CONGE

Đoković: Samopouzdanje se teško dobija a lako gubi

Đoković je danas izgubio od Žo-Vilfreda Conge u dva seta, 6:2, 6:2, ali je na novinarsko pitanje da li je zabrinut, odgovorio da zna šta treba da radi
84 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.02.2019. 20:32h

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas poslije eliminacije da je samopouzdanje stvar koja se najteže dobija i najlakše gubi, kao i da će analizirati svoj nastup na turniru u Torontu.

Đoković je danas izgubio od Žo-Vilfreda Conge u dva seta, 6:2, 6:2, ali je na novinarsko pitanje da li je zabrinut, odgovorio da zna šta treba da radi.

"Meč se tek završio. Jesam razočaran i sada samo pokušavam da shvatim šta sam loše radio... Samopouzdanje je stvar koja se najteže dobija a najlakše gubi. Ovakvi mečevi stvarno mogu da vam se poigraju sa psihom, ali, na kraju krajeva, nije ovo ni prvi ni posljednji poraz u karijeri", rekao je Đoković novinarima u Torontu.

"Znam koji mi je sljedeći korak i znam šta treba da radim. Znam da je sjutra novi dan i da ću zaboraviti šta se desilo i nastaviti dalje", dodao je on.

Đoković je kazao da nije igrao ni blizu onome kako je planirao.

"Čestitam Žou, igrao je sjajno danas, vrlo dobro je servirao. Bio je vidno bolji na terenu. Ja, sa druge strane, nisam igrao ni blizu onome što sam htio prije izlaska na teren. Ništa mi nije uspijevalo. Ni igra sa osnovne linije, ni servis, ni ritern. Uopšteno, vrlo loš dan, vrlo slaba igra", rekao je Đoković.

Reprezentativac Srbije se dan ranije namučio sa Gaelom Monfisom, ali je novinarima kazao da umor nije bio uzrok slabe igre.

"Nisam se osjećao iscrpljeno...Samo, nisam se ni u prvom meču osjećao prijatno na terenu. Nisam udarao loptu čisto, imao sam mnogo neiznuđenih grešaka. Možda je to nedostatak mečeva na ovoj podlozi, a za to je potrebno vreme. Recimo samo da će biti bolje, siguran sam u to, pošto ne može gore od ovoga", rekao je Đoković.

On je kazao da će ovih dana trenirati i pripremati se za turnir u Sinsinatiju.

Novinare je zanimalo i da li se teniser dobro spremao, ali Đoković nije htio da traži izgovore.

"Spremao sam se dvije nedjelje, igrao sam mnogo tenisa na tvrdoj podlozi i doputovao sa rano ovde. Toronto je svake godine iste. Ne mogu sada da nađem izgovor u nedostatku priprema ili tako nešto. Mislio sam da sam dobro trenirao sa dobrim igračima. Ne mogu da tražim sad taj jedan razlog, imao sam loš dan", rekao je Đoković.

Prvi igrač svijeta je kazao da ne razmišlja o poziciji na ATP listi, a nasmejao se na pitanje kako se osjeća poslije prvog poraza kao oženjen muškarac.

"Pa, imam jednu pobjedu i jedan poraz. Nije loše, 50 odsto uspjeha", rekao je Đoković uz osmjeh.