Đoković na startu protiv Golubjeva

Novak Đoković na startu ovogodišnjeg Vimbldona igraće protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva, odlučeno je danas žrijebom u Londonu.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Www.telegraph.co.uk
Novak Đoković, Foto: Www.telegraph.co.uk
Ažurirano: 20.06.2014. 10:39h

Novak Đoković na startu ovogodišnjeg Vimbldona igraće protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva, odlučeno je danas žrijebom u Londonu.

Najbolji srpski teniser, prvi nosilac na Vimbldonu, vodi u međusobnim duelima protiv 55. na ATP listi Golubjeva sa 2:0. Đoković ga je posljednji put pobijedio 2012. na Indijan Velsu sa 6:3, 6:2.

Potencijalni rival Đokovića u polufinalu je branilac titule Britanac Endi Marej (u prvom kolu igra protiv Belgijanca Davida Gofina), a u finalu bi mogao da se sretne sa prvim reketom svijeta Špancem Raafelom Nadalom, koji u prvom kolu igra sa Slovakom Martinom Kližanom.

Prije toga, Đoković bi u osmini finala mogao da igra protiv Žoa Vilfreda Conge iz Francuske, a u četvrtfinalu protiv Čeha Tomaša Berdiha.

U drugom dijelu žrijeba je i Švajcarac Rodžer Federer, sedmostruki osvajač Vimbldona, koji u prvom kolu igra protiv Paola Lorencija iz Italije.

Drugi teniser svijeta je u karijeri jednom osvojio grend slem titulu na Vimbldonu - 2011. godine.

Kanađanin crnogorskog porijekla, Miloš Raonić je osmi nosilac, a u prvom kolu će se sastati sa Australijancem Metjuom Ebdenom.

Serena protiv Tatišvili

U ženskom dijelu turnira, prva teniserka svijeta, Amerikanka Serena Vilijams, u prvom kolu igra protiv Ane Tatišvili koja od ove godine igra za SAD.

Vilijamsova se nalazi u istom dijelu žrijeba kao i Ruskinja Marija Šarapova, koja takmičenje počinje protiv domaće teniserke Samante Marej, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora.

Srpska teniserka Jelena Janković igraće protiv Estonke Kaje Kanepi, dok će Ana Ivanović igrati protiv Italijanke Franćeske Skjavone.

Sedma teniserka svijeta, Jankovićeva sedmi će put u karijeri igrati protiv Kanepijeve, a do sada su obje ostvarile po tri pobjede.

Ivanovićeva, 11. na WTA listi, do sada je pet puta igrala protiv 77. teniserke svijeta Skjavone i ostvarila svih pet pobjeda.

Jankovićeva i Ivanovićeva bi mogle da se sastanu u četvrtom kolu.

Bonus video: