Šarapova najbogatija

Ruskinja Marija Šarapova postala je najplaćenija sportistkinja, pošto je u prethodnoj godini zaradila 24,4 miliona
59 pregleda 0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Reuters
Marija Šarapova, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2014. 11:35h

Ruskinja Marija Šarapova postala je najplaćenija sportistkinja na svijetu, pošto je u prethodnoj godini zaradila 24,4 miliona dolara, objavio je "Forbs". Ona je zahvaljući sjajnim rezultatima u prvoj polovini ove tensike sezone pretekla Kineskinju Na Li (23,6 miliona) i Amerikanku Serenu Vilijams (22).

Ipak, Šarapova je uprkos sjajnom marketingu koji je ukupnopj sumi doprinio sa 22 miliona, tek na 34. mjestu liste sportista koji su najviše zaradili u posljednjoj godini.

Za razliku od sportistkinja gdje zaradama dominiraju teniserke, kod sportista stvari izgledaju drugačije. Najbolje plasirani teniser po zaradi je Švajcarac Rodžer Federer sa 56,2 miliona (od reklama čak 52 miliona), ali to mu je dovoljno za tek sedmo mjesto.

Najplaćeniji i prvi na listi sportista koji su najviše zaradili za godinu je bokser, Flojd Mejveder Džunior sa čak 105 miliona. Drugi je fudbaler Kristijano Ronaldo (80), a treći košarkaš Lebron Džejms (72,3).

Prvi i drugi reket svijeta, Rafael Nadal i Novak Đoković su na devetom i 17. mjestu. Rafa je zaradio 44,5 miliona (reklame 30 miliona), a Đoković 33,1 milion (21 milion od reklama).

Bonus video: