Nadal neprikosnoveni vladar Rolan Garosa

U finalu na stadionu "Filip Šatrije", 28-godišnjak sa Majorke je savladao Novaka Đokovića sa 3:6, 7:5, 6:2, 6:4
128 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2014. 17:13h

Rafael Nadal je svemoguć u Parizu - Kralj šljake je osvojio devetu titulu na Rolan Garosu!

U finalu na stadionu "Filip Šatrije", 28-godišnjak sa Majorke je savladao Novaka Đokovića sa 3:6, 7:5, 6:2, 6:4 i tako stigao do 14. grend slem titule, čime je na 2. mjestu vječne liste dostigao Pita Samprasa.

"Ovo je bio veliki izazov za mene, jer sam izgubio četiri vezana meča od Novaka. Morao sam da odigram svoj najbolji tenis. Mislim da smo obojica igrala na visokom nivou, a vjerujem da će Đoković nekada osvojiti ovaj turnir", rekao je Rafa, prvi čovjek u open eri koji je na jednom turniru devet puta podigao pobjednički pehar.

Iako je 2. teniser svijeta u meč ušao sa četiri uzastopne pobjede i bez mnogo muke dobio prvi set, u nastavku je Nadal namentuo svoj ritam i odbranio tron.

Đoković, međutim, ima za čim da žali, jer je napravio previše grešaka, čak 49, a završio je meč na najgori mogući način - dvostrukom servis greškom je "realizovao" prvu Nadalovu meč loptu.

Španac je bogatiji za 1.650.000 eura, a 27-godišnji Beograđanin je zaradio dvostruko manje. Porazom je propustio veliku priliku da ga pretekne na 1. mjestu ATP liste, jer će imati 170 bodova manje...

Galerija

Bonus video: