Ameli Morezmo novi trener Mareja

"Radujem se novom poslu i nadam se da ću mu pomoći da osvojiti još Gren Slem titula”, objasnila je Morezmo
8 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Beta AP
Endi Marej, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.06.2014. 13:01h

Bivša francuska teniserka Ameli Morezmo u narednom periodu brinuće se o formi Endi Mareja.

Britanac je odlučio da sarađuje sa Morezmo, a kao probni period izabran je dio sezone kada su na programu turniri na travi.

Marej će pokušati da odbrani titule u Kvinsu i na Vimbldonu, a u tome će mu pomoći 34-godišnja Morezmo, koja je trenutno selektor Fed kup seleklcije svoje zemlje.

"Uzbuđena sam od mogućnosti novog partnerstva, jer je Ameli teniserka koja je uvijek bila pravi primjer profesionalca i odličnog igrača. Ona je tokom karijere imala dosta problema, ali je bila nevjerovatan igrač i osvojila je glavne titule, uključujući i Vimbldon. Imam tim ljudi sa kojima radim, ali smatram da će Ameli donijeti dodatni kvalitet u mojoj igri sa svojim iskustvom i taktičkom stručnošću i da će mi pomoći da osvojim još titula”, istakao je Marej.

On je bez trenera od marta i odlaska Ivana Lendla, a dogovor sa Morezmo postignut je nakon poraza u polufinalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala.

"Stvarno sam uzbuđen zbog toga što ću da radim Endijem. On je nevjerovatno talentovan teniser i osjećam da imam mnogo toga da mu ponudi njemu i ekipu oko njega. Vjerujem da će naša saradnja biti uspješna. Radujem se novom poslu i nadam se da ću mu pomoći da osvojiti još Gren Slem titula”, objasnila je Morezmo.

Ona se sa tebniskih terena povukla 3. decembra 2009. godine.

U karijeri je pored Vimbldona (2006) od Gren Slem turnira osvojila i Australijen open (2006).

Bonus video: