Đoković: Odlučilo je svega nekoliko poena

"Bilo je veoma komplikovano zaustaviti Raonićev servis. On izuzetno dobro servira, precizno i jako. Kada je na servisu, veoma je teško učiniti bilo šta"
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta/AP
Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.06.2014. 22:27h

Drugi reket svijeta Novak Đoković rekao je četvrtfinali meč Rolan Garosa Miloša Raonića odlučilo svega nekoliko poena.

"Bilo mi je veoma bitno da osvojim prvi set. Drugi je bio neizvjestan, dok sam se u trećem prilično komotno osjećao na terenu. Sve u svemu, meč je odlučilo svega nekoliko poena, iako je rezultat bio 3:0. Znao sam šta će me čekati na terenu protiv Raonića, znao sam da neću imati mnogo prilika, ali da kada dođem do njih moram da ih iskoristim, a to sam uradio kako je trebalo", rekao je Đoković nakon meča.

Đoković se plasirao u polufinale pobjedom od 3:0, po setovima 7:5, 7:6, 6:4.

"Bilo je veoma komplikovano zaustaviti Raonićev servis. On izuzetno dobro servira, precizno i jako. Kada je na servisu, veoma je teško učiniti bilo šta, osim ostati mentalno jak, koncentrisan i isčekivati priliku da ga napadneš".

Srpski teniser će se u polufinalu sastati sa Letoncem Ernestom Gulbisom, koji je u četvrtfinalu pobijedio Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

"Pokušavam da se koncentrišem samo na Gulbisa, a ne na finale... Iskoristiću dva dana pauze da se odmorim i da se dobro pripremim za sljedeći meč. Gulbis je ovdje pobijedio Federera i Berdiha, to dovoljno govori o njegovim kvalitetima", rekao je Đoković.

Bonus video: