Đoković počistio Congu sa pariške šljake

Po ko zna koji put, srpski as je u veoma važnom meču razbio teniskog Muhameda Alija i domogao se četvrtfinala Rolan Garosa
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2014. 17:34h

Nije uzalud Žo-Vilfred Conga govorio da mu je Novak Đoković uništio karijeru, da mu je oteo svaku veliku šansu da postane ono što je mogao da bude.

Po ko zna koji put, srpski as je u veoma važnom meču razbio teniskog Muhameda Alija i domogao se četvrtfinala Rolan Garosa. Nakon svega sat i 29 minuta, sve je bilo gotovo - 6:1, 6:4, 6:1.

Tako je upisao 10. uzastopnu pobjedu nad Francuzom, ne računajući to što se bez borbe predao na Mastersu u Parizu 2011. U tom nizu ga je već drugi put savladao na Rolan Garosu, kao i u polufinalu Vimbldona, četvrtfinalu Olimpijskih igara...

Baš protiv njega je i došao do prve grend slem titule, pošto je slavio u finalu Australian opena 2008. godine, a Conga mu se na istom mjestu revanširao 2010. u četvrtfinalu.

Od tada ne zna šta je trijumf nad čovjekom koji je 2011. bio zvanično najbolji sportista svijeta...

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Milošem Raonićem, koji je još jednom pokazao koliko je napredovao, jer je lagano odradio duel sa Marselom Granoljersom (6:3, 6:3, 6:3).

Bonus video: