Šafaržova izbacila Anu Ivanović, prošla Jelena Janković

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u osmini finala Rolan Garosa - ona je danas u trećem kolu izgubila od Čehinje Lusije Šafaržove sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3
1 komentar(a)
Šafaržova, Foto: Beta/AP
Šafaržova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.05.2014. 13:36h

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u osmini finala Rolan Garosa - ona je danas u trećem kolu izgubila od Čehinje Lucije Šafaržove sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, za sat i 27 minuta igre.

Ivanović je samo na početku duela bila ravnopravna - do 3:3, ali je Šafaržova tada došla do prvog brejka, i kola Ivanovićeve polako su krenula nizbrdo.

U drugom setu je srpska teniserka pokušala da zaustavi Čehinju, vrativši brejk za 3:2, ali je Šafaržova ekspresno uzvratila i do kraja bila ubjedljiva, iskoristivši drugu od ukupno tri meč lopte.

"Nisam igrala na potrebnom nivou. Pokušala sam da nađem ritam, ali nisam uspjela jer je Šafaržova igrala veoma agresivno. Ona je jak protivnik, ljevoruka je i to stvara probleme. Nije mi dozvoljavala lake poene, ali i ja nisam iskoristila svoje šanse. Ipak, zadovoljna sam svojim igrama na sljaci ove sezone", rekla je Ivanovićeva poslije meča.

Šafaržova će u osmini finala igrati protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je pobijedio Čehinju Petru Kvitovu sa 6:7 (3-7), 6:1, 9:7.

Za razliku od Ane Ivanović, osminu finala je uspješno prebrodila Jelena Janković, pošto je danas ekspresno savladala Rumunku Soranu Kirsteu sa 6:1, 6:2.

Prvi reket Srbije je prosto pregazila Kirsteu u pohodu na mjesto među 16 najboljih na Otvorenom prvenstvu Francuske.

"Nisam razmišljala o porazu od nje od prije pet godina, ako bih tako razmišljla, ne bi bilo dobro. Znala sam šta da očekujem od njene igre i kako treba da igram, morala sam da budem koncentrisana od početka do kraja, pošto se s njenom igrom nikad ne zna. Svaku lopticu udara iz sve snage, može da napravi viner iz bilo kakve pozicije, ali može i da pogriješi. S takvim igracima ne smijete da se opustite nijednog momenta i to sam uspjela. Jedino što sam izgubila brejk u prvom gemu drugog seta, ali uspjela sam da se vratim", rekla je Janković.

Janković će u borbi za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv Italijanke Sare Erani koja je takođe ubjedljivo savladala Izraelku Juliju Gluško sa 6:0, 6:1.

Plasman među 16 najboljih izborila je i Rumunka Simona Halep pobjedom protiv Španjolke Marije-Tereze Toro-Flor 2:0 (6:3, 6:0).

U četvrtom kolu su još Sara Erani, Sloun Stivens, Andrea Petković i Kiki Bertens.

Bonus video: