Nadal brani carstvo od Đokovića

"Biće mnogo drugačiji turnir nego u Rimu. Ovo je grend slem, traje dvije sedmice, igra se na tri dobijena seta. Svi imaju poseban motiv kada ovdje igraju", istakao je Đoković
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2014. 07:24h

Otkada je prvi put podigao Kup musketara, Rafael Nadal nikada na Rolan Garos nije stigao sa tri poraza na šljaci u sezoni.

Ni neuspjesi protiv Davida Ferera u polufinalu Mastersa u Monte Karlu, Nikolasa Almagra u četvrtfinalu Barselone i Novaka Đokovića u bici za Rim, nisu promijenili status Kralja šljake.

Vlasnik osam titula u Pariz stiže kao glavni favorit za titulu. Ali, imaće jednog velikog rivala, čovjeka željnog da ga skine sa trona koji tako dugo čuva i osvoji jedini grend slem koji mu nedostaje. U pitanju je, naravno, Đoković...

Svi porazi i slaba igra na šljaci Francuske, Španije i Italije pašće u vodu ako momak, koji će u međuvremenu proslaviti 28. rođendan, 8. juna podigne pehar...

"Osjećam se dobro, to mi podiže samopouzdanje. U Rimu sam vidio da mogu da igram bolje, bez osjećaja tjeskobe koji sam imao na prva dva turnira na šljaci, kao i u Madridu", istakao je Nadal.

Njegov najveći rival i jedini čovjek koji je dokazao da može da ga pobijedi u velikim mečevima na „crvenoj prašini”, Novak Đoković, svjestan je da je put do toliko željene titule prepun trnja.

"Biće mnogo drugačiji turnir nego u Rimu. Ovo je grend slem, traje dvije sedmice, igra se na tri dobijena seta. Svi imaju poseban motiv kada ovdje igraju", istakao je Đoković i napomenuo da je sada i konkurencija veća nego ikada.

Prije smo imali veliku četvorku, ali je sada na sceni velika petorka.

Stanislas Vavrinka je zaslužio da bude proglašen za jednog favorita, jer ima sjajnu sezonu. Osvojio je Australian open i Masters u Monte Karlu, i to fenomenalnim pobjedama nad nekim od najboljih igrača svijeta.

Uzgred, sada mu je lakše u neizvjesnim završnicama, jer zna šta treba da uradi da bi dobio važne mečeve.

Treći reket svijeta, međutim, poručuje da je vodeći tandem van konkurencije.

"Veoma sam daleko od Rafe i Novak. Oni su iznad svih ostalih igrača. Kada su na terenu u pravom izdanju, svima je veoma teško da se bore sa njima", naglasio je Vavrinka.

Drugi grend slem sezone počinje u 11 časova, a na centralnom terenu „Filip Šatrije” program otvaraju treća kosturašica Agnješka Radvanska i Kineskinja Šuaj Žang.

Nakon njih, na stadion koji prima 14.840 gledalaca izlaze Rodžer Federer i Lukaš Lacko, a potom aktuelna šampionka i najveća favoritkinja Serena Vilijams, čija je protivnica Francuskinja Aliz Lim.

"Za mene je Rolan Garos jako bitan, jer sam ga osvojila samo dva puta, a želim da ga podignem još bar jednom. Na Vimbldonu, US openu i Australian openu sam trijumfovala po pet puta, zato i želim da dokažem da mogu da budem jednako moćna i na šljaci, mada mi nije jasno zaštio ranije nisam bila konstantna na ovoj podlozi", naglasila je 32-godišnja Amerikanka.

Galerija

Bonus video: