Kovinić na Rolan Garosu!

U posljednjem, 3. kolu kvalifikacija, 19-godišnja Novljanka je savladala vršnjakinju iz Češke Terezu Smitkovu (6:0, 4:6, 6:1) i prvi put u karijeri došla do glavnog žrijeba grend slem turnira
31 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Facebook/Danka Kovinić
Danka Kovinić, Foto: Facebook/Danka Kovinić
Ažurirano: 23.05.2014. 14:26h

Snovi su pretvoreni u javu, Danka Kovinić je izborila nastup na Rolan Garosu!

U posljednjem, 3. kolu kvalifikacija, 19-godišnja Novljanka je savladala vršnjakinju iz Češke Terezu Smitkovu (6:0, 4:6, 6:1) i prvi put u karijeri došla do glavnog žrijeba grend slem turnira.

Reprizu 1. kola ITF turnira u slovačkoj Trnavi, u kojem je Danka slavila sa 6:2, 6:4, najbolja crnogorska teniserka je počela spektakularno. Dobila je prvih devet poena, a do kraja seta, koji je trajao svega 17 minuta, uzela je još 15, a njena protivnica samo šest.

Smitkova je osvojila brejk na startu drugog dijela igre, ali je Kovinićeva preokrenula na 4:1 i potom imala 0:30 na servis protivnice. Tada se desio veliki preokret, Čehinja je počela da igra najbolje što može i vezala pet gemova za 1:1.

Na startu odlučujućeg seta je bilo uzbudljivo, Smitkova je propustila brejk šansu za 1:0, ali je izjednačila na 1:1. Od tog trenutka, na terenu broj 16 je postojala samo Danka, koja je osvojila pet narednih gemova i za ukupno sat i po stigla do najvažnije pobjede u karijeri.

Ostalo je da se odluči s kim će Kovinićeva igrati u 1. kolu drugog grend slema sezone. Žrijeb za turnir je obavljen, ali će se tek nakon završetka kvalifikacija znati ko joj je protivnica.

Moguće rivalke su Ruskinje Marija Šarapova i Svetlana Kuznjecova, Španjolke Karla Suares-Navaro i Garbinje Mugurusa, Belgijanke Kirsten Flipkens i Alison van Ujtvank, Rumunke Sorana Kirstea i Aleksandra Kadantu, Njemica Julija Gerges, Čehinja Barbora Zahvalova-Stričova i jedna kvalifikantkinja.

Bonus video: