Nadal eliminisao Simona

Žo-Vilfed Conga je teškom pobjedom nad Kevinom Andersenom 2:0 (7:6, 7:6) upisao 300. trijumf u karijeri i plasirao se u narednu rundu u kojoj ga čeka Miloš Raonić.
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta/AP
Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.05.2014. 21:49h

Nakon senzacionalnog ispadanja Federera od Šardija, ostali favoriti nisu imali problema na Mastersu u Rimu.

Branilac titule, Rafael Nadal, teže je nego očekivano pobijedio Žila Simona, sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:2) i prošao u treću rundu u kojoj ga čeka Mihail Južnji, kojem je Andrej Golubjev predao meč pri rezultatu 1:0 u setovima i 4:1 u gejmovima za Rusa.

Žo-Vilfed Conga je teškom pobjedom nad Kevinom Andersenom 2:0 (7:6, 7:6) upisao 300. trijumf u karijeri i plasirao se u narednu rundu u kojoj ga čeka Miloš Raonić.

Conga je odigrao i najduži taj-brejk ove sezone u ATP turu, gdje je nakon iscrpljujućih 16:14 u prvom setu poveo sa 1:0 protiv Andersena.

Endi Marej je sa 2:0 (6:2, 7:5) pobijedio Granoljersa i u trećem kolu će se sastati sa Jirgenom Melcerom koji je savladao Marina Čilića 2:1.

U ostalim mečevima Tomaš Berdih je pobijedio Dmitrija Tursunova sa 2:0, Tomi Has je savladao Igora Sijslinga isim rezultatom kao i Grigor Dimitrov Iva Karlovića, Ernest

Gulbis je Stefana Robera izbacio rezultatom 2:1.

Kod dama, Ana Ivanović je uz malo problema izbacila Aliz Korne rezultatom 2:0 i tako će se bez izgubljenog seta sastati sa Marijom Šarapovom u trećoj rundi. Ruskinja koja je osvojila turnir u Madridu savladala je Monik Puig takođe sa 2:0.

Serena Vilijams se vratila nakon povrede lijeve butine i veoma lako sa 2:0 (6:2, 6:2) pobijedila Andreu Petković. Druga Vilijams, Venus, nije uspjela da prođe u naredno kolo jer je izgubila od Suares Navaro sa 2:0.

Treća igračica svijeta, Agnješka Radvanska, upisala je 29. pobjedu ove sezone trijumfom nad Paulom Ormačeom 2:0, a u narednoj rundi je čeka bivša osvajačica Rolan Garosa, Franćeska Skijavone, koja je nakon preokreta uspjela da izvuče pobjedu od 2:1 protiv zvijezde u usponu Garbin Murguruze

Bonus video: