Teniserke najplaćenije sportistkinje

Na čak četiri kontinenta teniserke su bile najplaćenije sportistkinje u 2013. godini
91 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.04.2014. 17:23h

Reazultat istraživanja ESPN-a o zaradama sportistkinja samo na osnovu novca dobijenog na terenima ili borilištima, pokazalo je da su teniserke najplaćenije sportistkinje. Na čak četiri kontinenta teniserke su bile najplaćenije u 2013. godini.

U Sjevernoj Americi je rekorderka po zaradi od turnira teniserka Serena Vilijams, koja je samo od nagradnog fonda za plasmane na takmičenjima prihodovala 12,4 miliona dolara. I u Evropi, Australiji i Aziji su teniserke bile na prvom mjestu po zaradi.

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka je od teniskih turnira prihodovala 6,5 miliona, a u Aziji je najplaćenija kineska teniserka Na Li sa 4 miliona dolara. U Australiji je od sportistkinja najviše zaradila teniserka Samanta Stosur, 1,2 miliona dolara.

U Južnoj Americi je od sportistkinja najviše zaradila brazilska fudbalerka Marta, koja je imala godišnji ugovor vrijedan 920.000 dolara, dok je u Africi najviše novca zaradila atletičarka iz Kenije, Priscila Čeptu, koja je sjajne rezultate naplatila sa 740.000 dolara.

Bonus video: