Đoković se mučio, Ferer izbacio Nadala

Đoković je, tako, u polufinalu zakazao 34. međusobni duel sa Rodžerom Federerom, koji je u tri seta bio bolji od Francuza Žo-Vilfrida Conge - 2:6, 7:6, 6:1
0 komentar(a)
David Ferer, Foto: Beta/AP
David Ferer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.04.2014. 18:43h

Novak Đoković je bio na mukama protiv Gilermo Garsije-Lopesa, ali je uspio da slavi u tri seta (4:6, 6:3, 6:1), nakon dva sata i 11 minuta igre, i plasirao se u polufinale turnira u Monte Karlu, gdje ga čeka Rodžer Federer.

Nije sve počelo dobro po drugog igrača svijeta, jer je Španac napravio dva brejka i stigao do 4:1, nakon čega je set rutinski priveo kraju.

U drugom setu viđena je velika borba, Garsija-Lopes je u petom gemu stigao do brejk lopte, ali je Đoković uspio da odbrani servis.

Ono što nije pošlo za rukom 38. igraču na svijetu, učinio je Đoković u devetom gemu.

Sačekao je nekoliko grešaka rivala, napravio brejk i stigao do 5:3, a potom iskoristio svoj servis za izjednačenje.

To je potpuno poremetilo Španca, a dalo dodatnu injekciju stimulansa za Đokovića. Srpski teniser je napravio dva brejka, lako stigao do 4:0 i bez problema je set priveo kraju za novi trijumf.

Đoković je, tako, u polufinalu zakazao duel sa Rodžerom Federerom, koji je u tri seta bio bolji od Francuza Žo-Vilfrida Conge - 2:6, 7:6 (8-6), 6:1.

Švajcarac je tokom meča napravio samo dva brejka iz 19 pokušaja, ali mu je i to bilo dovoljno da prođe dalje.

Conga je u taj-brejku drugog seta spasio tri set lopte, stigao do 6:6, ali dalje od toga nije mogao. Treći set nije donio mnogo neizvjesnosti.

Đoković i Federer će igrati 34. put, a Švajcarac vodi 17:16 u pobjedama. Posljednji put igrali su ove godine u finalu Indijan Velsa kada je Đoković slavio sa 2:1 u setovima.

David Ferer je uzeo mjeru zemljaku Rafaelu Nadalu u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu (7:6, 6:4), i zasluženo se plasirao u polufinale.

U prvom setu viđena je velika borba, obojica tenisera su po dva puta oduzimali servis protivniku, pa je sve riješeno u taj-brejku, u kojem je šesti teniser svijeta bio bolji, napravio je četiri mini brejka, pa je poslije skoro sat i po vremena igre poveo sa 1:0.

Na početku drugog seta i Nadal i Ferer su bili sigurni na svom servisu, ali je u trećem gemu Ferer došao do brejka, a potom je tu prednost održavao do 5:2, kada je ponovo oduzeo servis Nadalu.

Najbolji teniser svijeta je potom osvojio dva vezana gema, smanjio je rezultat na 5:4, ali je Ferer u desetom gemu iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u polufinale.

Nadal, tako, drugu godinu zaredom neće biti u prilici da osvoji turnir na kojem je osam puta uzastopno trijumfovao od 2005. do 2012. godine.

On nije uspio da odbrani prošlogodišnje finale i izgubiće 400 bodova na ATP listi.

"Ovo je težak poraz... Svi porazi su teški, ali posebno su teški oni na šljaci. Nisam igrao na pravi način, nisam se dobro kretao", rekao je Nadal.

Dan nakon što je postao 11. teniser u "open eri" koji je upisao 300. pobjedu na šljaci, Nadal se mučio sa servisom, suočavao se sa čak 10 brejk lopti protivnika, napravio je čak 44 neiznuđenih grešaka.

"Trenutno ne igram dobro. Nisam zadovoljan kako igram. Ferer je bio bolji, ja sam igrao potpuno pogrešno u drugom setu", kazao je Nadal.

Ferer će u polufinalu igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

Pošto je dobro odmorio juče (Španac Nikolas Almagro mu je zbog povrede predao meč osmine finale), Vavrinka je bio odmoran za četvrtfinale, u kojem je pobijedio Miloša Raonića sa 7:6 (7:5), 6:2.

To je treća pobjeda Vavrinke u isto toliko međusobnih duela sa rođenim Podgoričaninom, prva na šljaci.

Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona eura.

Bonus video: