Nadal, Đoković, Federer i Raonić lako do četvrtfinala

Nadal je u duelu trećeg kola slavio protiv Italijana Andreasa Sepija sa 6:1, 6:3, a naredni rival biće mu zemljak David Ferer, koji je pobijedio Grigora Dmitrova 6:4, 6:2.
0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Beta/AP
Miloš Raonić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.04.2014. 15:17h

Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer plasirali su se danas u četvrtfinale turnira Masters serije u Monte Karlu.

Đoković je, espresno za svega 48 minuta igre, prepustio samo jedan set (6:0, 6:1) španskom teniseru Pablu Karenju, 62. na ATP listi.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Giljerma Garsije Lopesa, koji je priredio iznenađenje i eliminisao Čeha Tomaša Berdiha, petog nosioca turnira, sa 4:6, 6:3, 6:1.

Garsija-Lopes zauzima 38. mjesto na ATP listi, a svih pet dosadašnjih međusobnih okršaja pripali su srpskom teniseru.

Federer je u meču trećeg kola savladao Čeha Lukasa Rosola sa 6:4, 6:1.

U četvrtfinalu ga očekuje duel sa Francuzom Žo-Vilfredom Congom, koji je u tri seta (5:7, 6:3, 6:0) bio bolji od Italijana Fabija Fonjinija, i na najbolji način proslavio 29. rođendan.

Nadal je u duelu trećeg kola slavio protiv Italijana Andreasa Sepija sa 6:1, 6:3, a naredni rival biće mu zemljak David Ferer, koji je pobijedio Grigora Dmitrova 6:4, 6:2.

Siguran je bio i Kanađanin crnogorsog porijekla Miloš Raonić, koji je eliminisao Španca Tomija Robreda sa 6:4, 6:3, za 73 minuta igre. To je rođenom Podgoričaninu prvo četvrtfinale u Monte Karlu.

Raonić će u četvrtfinalu igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinka, koji je prošao bez borbe, pošto mu je zbog bolova u lijevom stopalu meč predao Španac Nikolas Almagro.

Raonić je izgubio oba prethodna meča od Vavrinke, a sjutra će prvi put igrati na šljaci.

"Uvijek sam imao problema protiv Vavrinke, ali mislim da je sada drugačija situacija. Osjećam da mi mnogo toga dobro ide. Jedva čekam taj duel", rekao je Raonić.

Masters turnir u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona eura.

Bonus video: