Đoković savladao Federera i ispisao istoriju osvajanjem Golden Mastersa

Do uspjeha koji niko nikad nije ostvario došao je pobjedom nad Rodžerom Federerom, 2:0 (6:4, 6:4), u svom šestom finalu turnira u Sinsinatiju
94 pregleda 181 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2018. 22:27h

Novak Đoković je ispisao istoriju tenisa i postao prvi vlasnik Golden Mastersa - osvajač svih turnira Masters serije.

Do uspjeha koji niko nikad nije ostvario, do sportskog podviga, došao je pobjedom nad Rodžerom Federerom, 2:0 (6:4, 6:4), u svom šestom finalu turnira u Sinsinatiju.

U meču u kome je bio dominantan, mirniji u svim elementima, u kome je pravio manje grešaka, srpski teniser je neočekivano lako došao do velikog trijumfa.

Nakon šest gemova bez uzbuđenja, Đoković je u sedmom napravio odlučujuću prednost u prvom setu. Uz dva fantastična riterna, napravio je brejk i poveo 4:3.

Servis ga je na brzoj podlozi Sinsinatija dobro služio, pa je bez većih problema priveo set kraju...

Federer je, međutim, uzvratio na startu drugog seta. Đoković je u prvom servis gemu imao 40:15 i izgubio ga. Švajcarac je rizikovao dva puta izlascima na mrežu, rizik mu se isplatio i poveo je 2:0...

Naredni gem je bio remek-djelo Đokovića, koji je prvo fantastičnom igrom u defanzivi izdržao nalete rivala, koji mu je zatim poklonio drugu brejk loptu duplom servis greškom, a zatim i brejk.

Odluka je pala u sedmom gemu, u kome je Federer servirao i imao 40:0. Odjednom, sve se okrenulo, Đoković je došao do izjednačenja, vidio šansu, poremetio Švajcarca, koji je izgubio sigurnost – jedna brejk lopta je bila dovoljna za 4:3 i Golden Masters je bio na dohvat ruke...

Đoković nije ispustio šansu da uđe u istoriju i postane jedini teniser sa četiri Grend slema i cijelom Masters kolekcijom.

Bonus video: