Tenis se opet vratio na Cetinje

U takmičarskom dijelu učestvovaće preko 30 igrača-amatera, koji će se do 26. avgusta boriti za zlatni, srebrni i bronzani pehar
112 pregleda 1 komentar(a)
turnir, Foto: Printscreen
turnir, Foto: Printscreen
Ažurirano: 19.08.2018. 14:32h

Treću godinu zaredom u crnogorskoj prijestonici održava se turnir u tenisu - prvenstvo Cetinja.

Takmičenja su počela juče u Njegoševom parku, a otvorili su ga legende cetinjskog tenisa Bato Milošević i Vojo Stanković revijalnim duelom.

U takmičarskom dijelu učestvovaće preko 30 igrača-amatera, koji će se do 26. avgusta boriti za zlatni, srebrni i bronzani pehar.

“Veliku zahvalnost dugujemo sponzorima, koji nas godinama podržavaju i koji su veliki prijatelji tenisa”, rekao je organizator turnira Vuk Martinović.

“Želja nam je da damo vjetar u leđa ovim sportskim entuzijastima, a računamo da će se djeca koja dođu da posmatraju ovu manifestaciju zavoljeti tenis i vratiti tenisu”, rekao je director TO Cetinje Oskar Huter.

Tenis se na Cetinju igra od kraja 19. vijeka, a već 1910. godine u prijestonici je bilo čak desetak teniskih terena. Prvi teniski klub u Crnoj Gori osnovan je baš na Cetinju 1906.godine, dok je prvi teniski meč odigrao kralj Nikola I Petrović davne 1894. godine.

Bonus video: