Nadal preokretom do polufinala Majamija, Raonić opet u top 10

Nakon što je izgubio prvi set, Nadal je rođenom Podgoričaninu do kraja meča dozvolio samo jednu brejk šansu, i to u trenutku kada je imao dupli brejk viška u drugom setu.
7 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.03.2014. 07:28h

Rafael Nadal je kompletirao polufinaliste na Mastersu u Majamiju - prvi teniser svijeta Rafael Nadal je u četvrtfinalu savladao Miloša Raonića iz Kanade sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:4, nakon dva sata i 15 minuta igre.

Nakon što je izgubio prvi set, Nadal je rođenom Podgoričaninu do kraja meča dozvolio samo jednu brejk šansu, i to u trenutku kada je imao dupli brejk viška u drugom setu.

"Ovo je veoma važna pobjeda. Teško je igrati protiv ovakvih igrača, koji dobro serviraju, pogotovo kada meč ne počne onako kako biste željeli. Meč može da ode na drugu stranu ako ne koristite prilike, a ja sam u završnici odigrao mnogo bolje. Teško je analizirati kada

meč odlučuje samo nekoliko lopti", rekao je Nadal.

Španski teniser istakao je da će mu pobjeda protiv Raonića donijeti mnogo samopouzdanja uoči nastavka turnira i sezone, pošto se približava Rolan Garos, na kome je osvojio osam titula, a četiri uzastopno.

"Pobijedio sam, ali mogao je i Miloš da pobijedi. Kada igrate treći set protiv dobrog servis igrača, svašta može da se dogodi. Veoma je važno što sam se plasirao u polufinale, posebno poslije lošeg rezultata u Indijan Velsu. Velika je razlika između plasmana u četvrtfinale i polufinale. Ovo su važni turniri, zatim ide Rolan Garos, to je važan dio sezone za mene", rekao je prvi igrač svijeta.

Raoniću za utjehu ostaje što se od ponedjeljka ponovo vraća u Top 10, biće deveti na ATP listi, kao i to što je prvi put u pet međusobnih okršaja uzeo set Nadalu.

Za plasman u finale, Rafa će igrati prtiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je u četvrtfinalu savladao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 2:0 u setovima - 6:4, 7:6 (7:3).

Nadal protiv Berdiha vodi sa ubjedljivih 17:3 u pobjedama, od čega je 16 uzastopnih.

"To je samo statistka. Nikada nisam izgubio ni od (Stanislasa) Vavrinke prije Australijan opena, pa se to desilo u finalu tog turnira. Međutim, mislim da u posljednjih nekoliko godina igram veoma dobro protiv Berdiha", zaključio je Nadal.

Drugi polufinalni par čine Novak Đoković i Japanac Kei Nišikori.

Turnir u Majamiju igra se za ukupan nagradni fond od 5,64 miliona dolara.

Bonus video: