Đoković u polufinalu Majamija pobjedom protiv Mareja

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju, pošto je večeras pobijedio šestog tenisera svijeta, Britanca Endija Mareja sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3).
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.03.2014. 22:37h

Samo jedan brejk dozvolio je protivniku, ali je posao završio za sat i po vremena igre – Novak Đoković je u dva seta (7:5, 6:3) izašao na kraj sa Endijem Marejem, i plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju, koji će ove godine dobiti novog šampiona, pošto Britanac nije uspio da odbrani titulu od lani.

Uz to, poraz od Đokovića je Mareja bacio na osmo mjesto ATP liste, što mu se nije desilo od 2008. godine.

Oba tenisera su osvajali svoje servise do 12. gema, kada je Đoković napravio brejk, koji je, međutim, obilježila i sporna situacija. Naime, prvi poen u tom Marejevom servis-gemu bio je odlučujući - Đoković je reketom prešao na suparnikovu stranu mreže, tu i odigrao, a arbitru je promakao taj prestup, iako je bio prilično očigledan. Škotski teniser je pobijesnio, ušao u raspravu sa sudijom, ali tek nakon što je na usporenom snimku na velikom ekranu vidio šta se zapravo dogodilo.

Ta sporna odluka nije bila promijenjena, a potom su uslijedile tri Marejeve neiznuđene greške bekhendom, koji je "sa nulom" doživeo brejk i gubitak seta.

U drugom setu Marej je poveo sa 3:2 poslije brejka u petom gemu, ali je drugi teniser svijeta u narednom uspio da vrati brejk, a nakon toga i da osvoji tri vezana gema za konačnih 2:0.

"Nisam ljut, iako je bilo evidentno da je Novak prešao reketom na moju stranu. Možda je to malo uticalo na meč, ali ipak sam imao brejk prednosti u drugom setu, koji nisam iskoristio", rekao je Marej.

Srpski teniser, koji je Majami osvajao 2007, 2011. i 2012. godine, u jubilarnom 20. meču sa Marejem je upisao 12. pobjedu, a u polufinalu ga čeka bolji iz duela Rodžer Federer - Kei Nišikori.

Đoković je sa Fedeksom igrao 33 puta i zabilježio 16 pobjeda, a posljednji put igrali su u finalu Mastersa u Indijan Velsu ove godine, kada je Novak pobijedio sa 3:6, 6:3, 7:6.

Sa Nišikorijem je odigrao dva meča i ostvario polovičan učinak. U prvom duelu, na Rolan Garosu 2010. godine pobijedio je Đoković sa 6:1, 6:4, 6:4, dok je Nišikori bio bolji na turniru u Bazelu sa 2:6, 6:4, 6:0.

U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se prvi reket svijeta Rafael Nadal i Kanađanin Miloš Raonić, odnosno Aleksandar Dolgopolov iz Ukrajine i Čeh Tomaš Berdih.

Bonus video: