Đoković protiv Mareja u četvrtfinalu Majamija, Federer siguran, Vavrinka ispao

Drugi reket svijeta je u osmini finala savladao Španca Tomija Robreda sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5, nakon 83 minuta igre
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta/AP
Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.03.2014. 23:26h

Najzanimljiviji duel četvrtfinala Mastersa u Majamiju igraće stari znanci i veliki prijatelji van terena - Novak Đoković i Endi Marej, dva posljednja pobjednika ovog turnira.

Na putu do 43. titule u karijeri, srpski teniser je u dva seta (6:3, 7:5) eliminisao 17. igrača svijeta, Španca Tomija Robreda, za 83 minuta igre, upisavši šestu pobjedu u sedam međusobnih duela.

"Veoma solidna pobjeda, dobro sam odradio meč i servirao, natjerao sam Tomija da igra dodatne udarce u važnim trenucima. Sve u svemu sam zadovoljan ovim duelom. Kako turnir odmiče, biće sve teže i teže. Svi vrhunski igrači su i dalje u igri. Nema više apsolutnih favorita na terenu tako da se nadam da ću najbolje moguće obaviti svoj posao", kazao je nakon meča Đoković, koji je titulu u Majamiju osvajao 2007, 2011. i 2012. godine.

Ni Marej nije imao puno problema protiv Žoa-Vilfreda Conge (6:1, 6:4), nakon 74 minuta borbe (savladao je Francuza osmi uzastopni put u 10 susreta), a protiv Đokovića će pokušati da ostane u trci za odbranu titule od prošle godine, kada je bio bolji od Davida Ferera. Prvu titulu je osvojio 2009. godine upravo protiv Novaka, koji je od Mareja bio bolji u finalu 2012.

Biće to njihov prvi susret od jula prošle godine i finala Vimbldona, kada je Britanac slavio. Đoković vodi 11-8 u pobjedama.

Siguran je bio i peti nosilac, Švajcarac Rodžer Federer, koji je u dva seta izbacio Francuza Rišara Gaskea (6:1, 6:2), a u četvrtfinalu će igrati sa Japancem Keijom Nišikorijem, koji je bio bolji od Davida Ferera sa 7:6 (9-7), 2:6, 7:6 (11-9).

Najveće iznenađenje je priredio Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, koji je u osmini finala pobijedio trećeg nosioca, Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 6:4, 3:6, 6:1. Njegov naredni rival biće pobjednik meča Džon Izner – Tomaš Berdih.

Zahvaljujući pobjedi protiv Njemca Benjamina Bekera (6:3, 6:4), i Miloš Raonić je u četvrtfinalu, gdje ga vjerovatno čega duel sa Rafaelom Nadalom, koji se noćas sastaje sa Italijanom Fabiom Fonjinijem.

Turni se igra za nagradni fond od 5,64 miliona dolara.

Bonus video: