Serena Vilijams: Ja sam žestoka djevojka

"Mislim da je važno da žene shvate da mogu da bude snažne i privlačne u isto vrijeme. Nije ništa loše u tome kada ste jače od muškaraca", rekla je Vilijams.
79 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta/AP
Serena Vilijams, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.03.2014. 10:49h

Prva teniserka svijeta, Amerikanka Serena Vilijams izjavila je danas da u boljem raspoloženju dočekuje

završnicu turnira u Majamiju i da je zadovoljna plasmanom u četvrtfinale.

Serena Vilijams noćas je pobijedila sunarodnicu Koko Vandevege sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1) i plasirala se među osam najboljih teniserki u Majamiju. Meč je trajao sat i 19 minuta.

"Mučila sam se u prva dva meča na turniru, ali sada sam zadovoljna. Željela sam da odigram bolje. Prije početka meča znala sam da neću moći da odigram mnogo lošije, nego na početku turnira i mislim da mi je to pomoglo protiv Koko. Sada sam srećnija i u mnogo boljem raspoloženju čekam protivnike", rekla je Vilijams.

Prva teniserka svijeta će u četvrtfinalu igrati protiv Njemice Andželike Kerber, koja je u tri seta pobijedila Ekaterinu Makarovu iz Rusije.

"Biće dobro igrati protiv potpuno drugačije protivnice. Imam utisak da sam posljednja tri meča igrala protiv iste protivnice. Biće lijepo igrati protiv ljevoruke teniserke, protiv nekoga ko igra drugačije.

Andželika me je u prošlosti pobijedila, pa moram da budem koncentrisana", rekla je ona.

Upitana kako uspijeva da pobjeđuje i kada igra lošije, Vilijams je rekla da u svakom meču daje sve od sebe, ali i da je svjesna da niko ne može stalno da pobjeđuje.

"Nije lijep osjećaj... Ali, dobijam na samopouzdanju kada pobjeđujem iako igram najlošiji tenis u posljednjih nekoliko godina. To mi daje nadu", rekla je ona.

Vilijams je poslije meča pitala Vandevege da na predstojećim turnirima igraju u dublu, kada ne bude nastupala sa sestrom Venus.

"Mislim da bismo bile sjajan tim. Bilo bi veoma zabavno. Kada Venus nije na turniru imam višak slobodnog vremena, pa bih željela da igram mečeve u dublu. Koko je napredovala, dobro se kreće, ima dobar stav i dobra je djevojka. Uvijek je zabavno igrati sa mladim američkim teniserima", rekla je Vilijams.

Ona je dodala da još traži partnera i za mješoviti dubl, ali da ima vremena do početka Rolan Garosa.

Vilijams je dodala da "mrzi" da igra prve mečeve na turniru, u jutarnjem terminu.

"Može sve poslije 11 sati... Ali, ako moram igraću i ranije. Takođe, ne volim da igram ni drugi meč u večernjem terminu. To je teško. Izbirljiva sam, zar ne? Ne žalim se, igraću kada treba", rekla je kroz osmjeh prva teniserka svijeta.

Upitana da li za sebe misli da je lijepa ili žestoka, Vilijams je rekla da je žestoka.

"O bože... Nisam o tome razmišljala, ali definitivno sam žestoka djevojka. U svakom meču želim da budem čvrsta. Mislim da je važno da žene shvate da mogu da bude snažne i privlačne u isto vrijeme. Nije ništa loše u tome kada ste jače od muškaraca", rekla je Vilijams.

Bonus video: