U dva seta bolji od Andersona, Federer u polufinalu

Švajcarac je posao u četvrtfinalu protiv Kevin Anderson završio u dva seta (7:5, 6:1) i plasirao se u polufinale
4 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2014. 07:47h

Rodžer Federer nastavlja sa dobrim partijama na Mastersu u Indijan Velsu - Švajcarac je posao u četvrtfinalu protiv Kevin Anderson iz Južne Afrike završio u dva seta (7:5, 6:1) i plasirao se u polufinale.

Federer je već četiri puta osvajao turnir u Kaliforniji (2004, 2005, 2006. i 2012).

On će u polufinalu igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je eliminisao Miloša Raonića sa 6:3, 6:4.

U jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju, 2010. godine u Bazelu, Dolgopolov je predao meč pri vođstvu Federera 6:4, 5:2.

U petak se igraju preostali polufinalni mečevi, a sastaju se Novak Đoković (Srbija) - Žilijen Beneto (Francuska) i Ernests Gulbis (Letonija) - Džon Izner (SAD).

Edberg do kraja godine trener Fedeksa

Nekada su bili veliki rivali na terenu, a sad će i sarađivati - osvajač šest grend slem Stefan Edberg titula biće Fedeksov trener do kraja godine.

Njih dvojica početkom sezone dogovorili su se da sarađuju deset sedmica, a sada su riješili da budu zajedno do kraja godine.

Šveđanin pomaže u Federerovom štabu, uz Federerovog trenera i selektora Dejvis kup reprezentacije Švajcarske Severina Lutija.

“Dogovorili smo se da nastavimo saradnju do kraja sezone“, rekao je Edberg i naznačio da vjerovatno neće biti uz Rodžera na svim turnirima.

“Odradili smo prvi dio i sada ćemo biti malo fleksibilniji“, rekao je Edberg.

Bonus video: