Đoković preokretom do četvrtfinala, Federer lako, ispao Vavrinka

Novak Đoković je uspio da preokrene i plasira se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je protiv Čilića slavio 2:1, po setovima 1:6, 6:2, 6:3
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 13.03.2014. 07:35h

Nakon što je izgubio set Kolumbijca Alehandra Gonzalesa (6:1, 3:6, 6:1), Novak Đoković je isto uradio i protiv Hrvata Marina Čilića, ali je nakon 0:1 uspio da preokrene i plasira se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu – srpski teniser je slavio 2:1, po setovima 1:6, 6:2, 6:3.

"Bio sam mentalno smiren, bez obzira na lošu igru. Čilić je igrao sjajno, bio agresivan, nevjerovatno brz i precizan. Nisam mogao da napravim mnogo i bio sam primoran da se povučem", rekao je Đoković poslije meča.

Prema njegovim riječima najvažnije je to što je uspio brzo da zaboravio prvi set.

"Drugi set bio je sasvim nova priča, resetovao sam se i rekao sebi da meč tek počinje. Vrlo dobnro sam odigrao i u trećem. Nadam se da ću u nastavku turnira moći da zadržim taj intenzitet", poručio je Đoković, koji je dobio i osmi međusobni duel sa Čilićem.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Žulijena Benetoa koji je eliminisao Felisijana Lopesa (6:3, 7:6 (7-4). U prethodnih šest duela, Đoković je samo pobjeđivao.

Rodžer Federer nije imao puno problema da se plasira u četvrtfinale. Švacarski teniser je u osmini finala eliminisap Njemca Tomija Hasa sa 6:4, 6:4.

Ispao je, međutim, njegov zemljak Stanislas Vavrinka, koga je pobijedio Kevin Anderson sa 7:6 (7-1), 4:6, 6:1.

U četvrtfinalu su i Ernest Gulbis, koji je bio bolji od Roberta Bautiste sa 7:6 (7-0), 4:6, 6:2, te Džon Izner koji je pobijedio Fernanda Verdaska (7:6 (7-3), 3:6, 6:3).

Bonus video: