Đoković: Bez razloga sam dozvolio Gonzalesu da osvoji drugi set

"Dobro sam odgovorio u trećem setu, ali ne smijem više sebi da dozvolim ovakve padove u koncentraciji, u mečevima na ovakvom nivou", rekao je dvostruki osvajač Indijan Velsa Đoković
83 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.03.2014. 10:08h

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ne smije više da dozvoli pad koncentracije u igri kakav se dogodio na turniru u Indijan Velsu, u meču protiv Alehandra Gonsalesa, u kome je pobeijdio poslije tri seta.

Drugi teniser svijeta Đoković sinoć se plasirao u osminu finala turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedio 91. na ATP listi Gonsalesa sa 2:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:1).

Pre turnira u Indijan Velsu, Gonsales nikada nije pobijedio u jednom meču na ATP turniru, a u prva dva kola ostvario je pobjede u tri seta, oba puta poslije taj-brejka.

"Bez razloga sam mu dozvolio da osvoji drugi set. Dobro sam odgovorio u trećem setu, ali ne smijem više sebi da dozvolim ovakve padove u koncentraciji, u mečevima na ovakvom nivou", rekao je dvostruki osvajač Indijan Velsa Đoković.

Drugi igrač svijeta dodao je da je dolazak na velike turnire novih, mladih igrača dobra stvar za tenis.

"Bilo mi je potrebno malo vremena da se na to naviknem. Imate nova lica i igrače koji mogu da igraju protiv najboljih i to je dobro za sport. Takođe, to nas tjera da radimo jače i da napredujemo pokušavajući da podignemo igru na viši nivo", rekao je Đoković.

Srpski teniser će u osmini finala igrati protiv Marina Čilića iz Hrvatske, koji je u dva seta, 6:4, 6:3, pobijedio Španca Tomija Robreda.

Bonus video: