Najgori start sezone za Đokovića od 2006. godine

Opet je na tapetu pitanje da li je Boris Beker dobar izbor za Đokovićev stručni štab i zašto je ustvari Njemac angažovan?
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta/AP
Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.03.2014. 15:25h

Novak Đoković ne blista ove godine. I ne samo da ne blista, nego je ovo najlošiji početak sezone za najboljeg srpskog tenisera još od 2006. godine, objavio je “Mondo”.

Tada je startovao sa 78. mjesta na ATP listi i prvu titulu osvojio je u julu u Amersfortu.

Naime, tačno prije osam godina Đoković je završio februar bez osvojene titule, a onda je svake naredne godine u prva dva mjeseca osvajao barem po jedan trofej na Australijan openu ili u Dubaiju (izuzev 2007. kada je osvojio Adelejd), a dva puta i obje titule (2011. i 2013).

Ove godine - ništa. U Melburnu je završio takmičenje u četvrtfinalu porazom od Stanislasa Vavrinke, dok ga je u Dubaiju zaustavio Rodžer Federer u polufinalu.

Opet je na tapetu pitanje da li je Boris Beker dobar izbor za Đokovićev stručni štab i zašto je ustvari Njemac angažovan?

Novak tvrdi da rade dobro, ali da je potrebno vrijeme i strpljenje kako bi rezultati postali vidljivi.

"Mislim da ljudi previše očekuju. Možda sada očekuju da igram lijevom rukom i pobjeđujem. Svakoga dana slušam pitanja u čemu sam to napredovao od kada sarađujem sa Bekerom. Vježbamo određene detalje u igri, ali neću praviti nikakve značajne promjene, kao recimo da igram servis-volej. Radimo na pozicioniranju na terenu, a i tek je početak godine, tako da je potrebno još vremena da se bolje upoznamo i osjetimo plodove te saradnje", istakao je Đoković.

Srpski as svjestan je da je u 2014. uradio malo toga na terenu, dok sa druge strane prvoplasirani na ATP listi Rafael Nadal "gazi" punom parom i svake nedelje krupnim koracima bježi sve dalje.

Španac je odigrao 17 duela u novoj sezoni, 16 je dobio (izgubio samo finale u Melburnu od Vavrinke) i osvojio je dvije titule (Doha, Rio de Žaneiro).

To mu je omogućilo da napravi ogromnu prednost u odnosu na Đokovića na listi najboljih tenisera.

Prošle nedelje ona je iznosila 4.000 bodova, od sutra biće još veća.

Bonus video: