Vladica Babić osvojila fjučers u Salvadoru

437 pregleda 1 komentar(a)
Vladica Babić, Foto: Teniski savez Crne Gore
Vladica Babić, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 13.08.2018. 12:38h

Crnogorska teniserka Vladica Babić proteklog vikenda je osvoijla fjučers turnir, koji se igrao u Salvadoru, u gradu Santa Tekla.

Babićeva je u finalu turnira, koji je igran za nagradni fond od 15 hiljada dolara, savladala favorizovanu Amerikanku Pamelu Montez, 835. igračicu na svijetu, sa 7:6, 6:4.

U polufinalu je bila bolja od 731. igračice svijeta, Monike Robinson.

Osim pobjede u singlu, Vladica je igrala i finale dubla u paru sa Monikom Robinson. One su poražene od Stefani Nemcova (SAD) i Andree Viljareal (Meksiko) 6:1, 7:6.

Babić je osvojila treća titulu u profesionalnoj konkurenciji, a prvu u singlu.

Ovim bodovima Vladica Babić će od sljedeće nedjelje izaći na WTA rang listu.

Posljednje četiri godine nastupala je kao igrač teniskog tima američkog koledža prve divizije Oklahoma državnog univerziteta.

U tom periodu njen univerzitet prvi put, 2015. godine, igrao je u finalu sve-američkog prvenstva svih koledž teniskih timova, ali je poražen od univerziteta Stanford.

Oklahoma je prvi put imala i all-american dubl tim, kada je Vladica 2018. godine, takođe na sve-američkom prvenstvu, igrala finale dubla.

Babić je upisana u istoriju Oklahoma državnog univerziteta kao teniserka sa najvećim brojem pobjeda u dublu (115) i kao druga po broju pobjeda u singlu (95) od 1991. godine, od kada se računaju ovi rezultati u njihovoj konferenciji.

Bonus video: