Sampras: Federer može da igra još četiri godine

"Zapanjen sam da je još željan tenisa. On je ostvario sve u ovoj igri i mogao je sjutra da ode sa sjajnim osjećajem. Međutim, želi i dalje da putuje i da se takmiči", rekao je Sampras
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2014. 23:26h

Rodžer Federer mogao bi da igra još četiri godine i prebogatoj riznici od 17 grend slem titula doda još neki trofej, smatra bivši prvi teniser svijeta, Amerikanac Pit Sampras.

"Zapanjen sam da je još željan tenisa. On je ostvario sve u ovoj igri i mogao je sjutra da ode sa sjajnim osjećajem. Međutim, želi i dalje da putuje i da se takmiči, osjećam strahopoštovanje prema njemu. On je istinski sportista", rekao je Sampras pred egzibicioni meč protiv Andrea Agasija 3. marta u Londonu.

Nakon razočaravajuće 2013. godine, Federer je sa novim trenerom Stefanom Edbergom riješen da u ovoj sezoni ostvari nove uspehe.

"Mislim da će dosta toga dobrog uraditi ove godine, pod uslovom da igra svoj najbolji tenis. Što se tiče grend slema, mislim da Federer najveće šanse ima na svojoj omiljenoj travnatoj podlozi u Vimbldonu", ocijenio je Sampras.

Sampras je okončao karijeru u 31. godini, dok je 32-godišnji Švajcarac nagovijestio da bi mogao da igra i na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

"Sve dok je Rodžer zdrav i uživa u tenisu, mogu da ga vidim da igra još tri, četiri i više godina", kazao je Sampras.

Federer, bivši neprikosnoveni svjetski broj jedan, trenutno zauzima osmo mjesto na ATP listi.

Bonus video: