Nadal preko Hačanova do četvrtog finala u Kanadi

Španac juri tek drugu titulu u Torontu, prvu poslije deset godina
1 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2018. 07:21h

Prvi teniser sveta Rafael Nadal izborio je plasman u finale ATP turnira serije 1.000 u Torontu, pošto je u polufinalu u dva seta pobijedio Rusa Karena Hačanova 7:6, 6:4.

Zbog jake kiše meč je počeo sa nekoliko sati zakašnjenja, zbog čega je završen tek poslije ponoći po lokalnom vremenu, a manje od 24 časa prije nego što bi trebalo da se odigra finale, piše Sport klub.

Hačanov nije dozvoljavao Nadalu da stvori veliku razliku i zadavao mu ozbiljne probleme. U prvom setu čim je Španac stekao brejk prednost Hačanov je uzvratio i izborio kasnije taj brejk. Ipak, četiri izgubljena mini brejka bila su previše i Nadal je dobio taj brejk 7:3 i osvojio prvi set.

U drugom setu Nadal je ponovo rano stekao brejk, ovog puta u trećem gemu. Međutim, Hačanov ovaj put nije uspeo da uzvrati. Imao je samo jednu brejk loptu u petom gemu, ali Španac je uspio da sačuva servis i na kraju da dobije meč posle skoro dva sata.

Njegov protivnik u finalu je Stefanos Cicpas sa kojim se već sastao ove sezone u ATP finalu, u Barseloni. Nadal juri četvrtu titulu u Kanadi, a tek drugu u Torontu, prvu poslije 10 godina.

Bonus video: