Švajcarska eliminisala Srbiju, Njemačka i Francuska idu dalje

Reprezentacija Srbije će se u septembru boriti za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa.
5 komentar(a)
Teniseri Švajcarske, Foto: Beta AP
Teniseri Švajcarske, Foto: Beta AP
Ažurirano: 01.02.2014. 19:15h

Bez Novaka Đokovića, ali i Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, Srbija realno, nije mogla da priprijeti Švajcarskoj, koju predvode Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka - Švajcarci su dobili i današnji dubl u Novom Sadu, pošto su Mark Kjudineli i Mihael Lamer sa 3:1 u setovima (7:6, 3:6, 7:6, 6:2) savladali Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića i poveli sa nedostižnih 3:0.

Švajcarska je, tako, izborila plasman u četvrtfinale Svjetske grupe Dejvis Kupa, gdje će protiv pobjednika duela između Belgije i Kazahstana, koji nakon drugog dana vodi 2:1.

Prva dva boda Švajcarskoj juče su donijeli Rodžer Federer i Stanislas Vavrinaka, koji su bili bolji od Ilije Bozoljca, odnosno Dušana Lajovića.

Reprezentacija Srbije će se u septembru boriti za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa.

Nakon drugog dana plasman u četvrtfinale izborile su i Njemačka i Francuska, koje će igrati međusobno u četvrtfinalu.

Francuska je sa nedostižnin 3:0 povela nakon današnjeg dubla, a odlučujući, treći poen, svojoj ekipi u duelu sa Australijom donijeli Fišar Gaske i Žo Vilfred Conga.

Gaske i Conga, koji su juče Francuskoj donijeli prva dva boda, danas su u dublu pobijedili Lejtona Hjuita i Krisa Gućionija sa 3:1 u setovima.

Plasman Njemačkoj donijeli su danas Tomi Has i Filip Kolšrajber u dublu, pošto su savladali španski par Fernando Verdasko - David Marer sa 3:1 u setovima (7:6, 6:7, 7:6, 6:3), poslije tri i po sata igre.

Njemačka je juče, prvog dana takmičenja, povela sa 2:0. Prvo je Kolšrajber pobijedio Roberta Bautistu Aguta, a potom je i Florijan Majer savladao Felisijana Lopesa.

Japan se nalazi na korak od plasmana u četvrtfinale, pošto poslije drugog dana vodi protiv Kanade sa 2:1.

Vođstvo Japancima donio je dubl Kei Nišikori/Jasutaka Učijama, koji je bio bolji od kanadske kombinacije Frank Dančević/Danijel Nestor sa 6:3, 7:6 (7:3), 4:6, 6:4.

Selekcija Belgije uspjela je u Astani da smanji vođstvo Kazahstana na 2:1. Prvi poen Belgijancima donijeli su Ruben Bemelmans i Olivije Rohus, poslije pobjede nad domaćim parom Mihail Kukuškin/Evgenij Korolev sa 6:2, 6:7 (4:7), 6:3, 7:6 (7:4).

Četvtfinalni mečevi su na programu od 4. do 6. aprila.

Rezultati osmine finala nakon drugog dana

Češka - Holandija 2:1

Japan - Kanada 2:1

Njemačka - Španija 3:0

Francuska - Austrijalija 3:0

SAD - Velika Britanija 1:2

Argentina - Italija 1:2

Kazahstan - Belgija 2:1

Srbija - Švajcarska 0:3

Bonus video: