Nadal u finalu, "pospremio" Federera u tri seta

Nadal se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedio šestog igrača na ATP listi, Švajcarca Rodžera Federera sa 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 6:3)
21 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Rafael Nadal, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.01.2014. 12:34h

U jednom od teniskih klasika, Španac Rafael Nadal "pospremio" je Rodžera Federera sa 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 6:3), nakon dva sata i 28 minuta igre, i plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

To je bila 23 pobjeda prvog reketa svijeta u 33. međusobnom duelu.

Nadal će u nedjelju ujutru po našem vremenu igrati protiv još jednog Švajcarca, Stanislasa Vavrinke, i pokušati da osvoji drugi trofej u Melburnu u karijeri.

Oni su do sada igrali 12 puta, a prvi teniser svijeta ostvario je svih 12 pobjeda.

Nadal je 2009. slavio u Australiji pobedivši u finalu Federera, a 2012. je u čuvenom finalu izgubio od Novaka Đokovića.

Što se današnjeg meča tiče, u prvom setu, koji je trajao sat vremena, teniseri su bili sigurni prilikom svojih servisa, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je Nadal dobio sa 7:4.

Španac, koji se i u ovom meču mučio sa žuljevima na lijevoj ruci, je drugi set osvojio nakon što je sačuvao brejk prednosti, koji je napravio u šestom gemu.

Nadal je dobro počeo treći set, napravio je brejk u trećem gemu i poveo, ali je Federer u narednom uzvratio i izjednačio na 2:2.

Prvi teniser svijeta nije iskoristio dvije brejk lopte u petom gemu, ali mu je to pošlo za rukom u sedmom, kada je poveo sa 4:3.

On je nakon toga osvojio gem na svoj servis, a u narednom je ponovo oduzeo servis protivniku, iskoristio drugu meč loptu i za dva sata i 25 minuta izborio plasman u finale.

Nadal će u Melburnu pokušati da osvoji svoju 14. grend slem titulu.

Ukupni nagradni fond turnira u Melburnu iznosi 33 miliona australijskih dolara.

Bonus video: