Ana Ivanović stala u četvrtfinalu: Nedostajale su mi emocije

Kanadska tinejdžerka Eženi Bušar igraće protiv Li Na svoje prvo polufinale gren slem turnira nakon iznenađujuće pobjede nad Anom Ivanović
6 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2014. 10:37h

Kanadska tinejdžerska senzacija Eženi Bušar plasirala se u polufinale Australijen opena i ostvarila najveći uspjeh u karijeri nakon pobjede nad favorizovanom Anom Ivanović (5:7, 7:5, 6:2).

"Ne, ovo nije veliko iznenađenje", samouvjereno je izjavila Bušar, prva Kanađanka koja će igrati u polufinalu Melburna.

"Uvijek očekujem od sebe da igram dobro. Srećna sam što sam napravila ovako veliki korak, i sada jedva čekam meč koji ću igrati u četvrtak. Izgubila sam prvi set, ali sam baš u njemu osjetila da sam jako, jako blizu. To sam iskoristila u naredna dva, ostala sam hladna, i samouvjerena", istakla je Kanađanka.

Nakon senzacionalne pobjede u osmini finala nad prvom favoritkinjom turnira, Serenom Vilijams, Ana Ivanović je propustila priliku da ostvari svoj prvi plasman u polufinale jednog grend slem turnira nakon trijumfa u Parizu 2008. godine.

"Osjećala sam se emocionalno ispražnjeno. Nedostajala mi je agresivnost iz prethodnih duela. Iako nisam odigrala kako znam, imala sam šanse. Nisam ih iskoristila, nisam bila dovoljno agresivna i pravila sam greške. Bušar je, s druge strane, odigrala zaista dobro, naročito u trećem setu", kazala je Ana Ivanović, kojoj je naredni cilj povratak među deset najboljih teniserki na svijetu.

"Malo sam razočarana kako je sve završeno, osjećala sam se kao da igram najbolji tenis u karijeri. Moram da dignem glavu, nastavim da radim naporno, napredujem i ispravim greške. Ponosna sam na način na koji sam igrala u Oklandu i ovdje u Melburnu".

Protivnica Bušar u polufinalu biće kineska teniserka Li Na, koja je za samo 67 minuta provedenih na terenu "Rod Lejver arene" eliminisala 28-godišnjeg nosioca, italijanku Flaviju Penetu (6:2, 6:2).

Prošlogodišnja finalistkinja Australijen opena igra tenis karijere pošto je na gotovo preslikan način savladala (6:2, 6:0) eliminisala Ekatarinu Makarovu u osmini finala.

Prije toga, "preživjela" je meč loptu u šesnaestini finala protiv Lucije Safarove.

"Spašena meča lopta mi je mnogo pomogla da ojačam mentalno", kazala je Li, koja je izjavom da "nikada nije slomila reket, jer ga smatra prijateljem", pobrala velike ovacije po završetku meča.

Peneta je prije ovog meča imala odnos dva-dva u pobjedama protiv kineske teniserke, ali ovoga puta nije imala šansu.

"Nevjerovatno, nevjerovatno je napredovala. Bolja je teniserka čak i odnosu na prošlu sezonu", hvalila je Peneta protivnicu.

Ko zna, možda se ponovi prošlogodišnje finale Australijen opena, kada su se sastale Li Na i Viktorija Azarenka.

Bjeloruska teniserka igra rano ujutru svoj četvrtfinalni meč protiv Radvanjske, ako pobijedi sastaće se u polufinalu sa pobjednicom duela Cibulkova-Halep.

Galerija

Bonus video: