Đoković ekspresno do četvrtfinala

Naredni rival srpskog tenisera biće Stanislas Vavrinka, koji je bio bolji od Španca Tomija Robreda
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.01.2014. 09:27h

Samo 94 minuta igre bilo je dovoljno Novaku Đokoviću da se plasira u četvrtfinale.

Fabiju Fonjiniju prepustio je svega pet gemova (6:3, 6:0, 6:2), što jasno pokazuje koliko je bio dominantan i stigao je do osme pobjede nad Italijanom u isto toiko mečeva.

Drugi reket planete potpuno je dominirao, a iz 22 pokušaja šest puta je oduzeo servis rivalu.

Sa druge strane, Fonjni nije imao nijednu priliku za brejk.

Bila je ovo 28. uzastopna takmičarska pobjeda za Đokovića od poraza u finalu US Opena 9. septembra prošle godine, a 31. računajući i tri egizbicina susreta, sa kojima je počeo ovu sezonu.

“Poznajem Fabija dosta dugo. Dobri smo prijatelji, međutim, kada izađemo na teren obojica smo profesionalci. Mislim da sam odigrao sjajan meč od početka do kraja. Nisam mu dozvolio da ulazi u teren, kontroliše poene. Bio sam agresivan i to je donijelo rezultat”, rekao je Novak nakon meča.

Drugi igrač svijeta će u četvrtfinlau igrati protiv Stanislasa Vavrinke.

Švajcarac je u tri seta bio bolji od Tomija Robreda (Španija) - 6:3, 7:6 (7-3), 7:6 (7-5).

“Bio sam vrlo blizu da izgubim od Vavrinke prošle godine. On je u stanju da pobijedi bilo koga na ovoj podlozi. Da bih igrao sa njim u četvrtfinalu, on najprije mora da pobijedi danas. Ako se to dogodi, nadam se da nećemo ponovo provesti pet sati na terenu”, zaključio je srpski teniser. Đoković je do sada 17 puta igrao sa Švajcarcem (osmi igrač planete) i zabilježio je 15 pobeda, 14 uzastopnih. Sa Špancem, koji je 18. na ATP listi, igrao je šest puta i ostvario pet trijumfa, od kojih četiri u nizu.

Plasman u četvrtfinale izborili su David Ferer i Tomaš Berdih.

Iskusni Španac je eliminisao Njemca Florojana Majera sa 6:7 (5-7), 7:5, 6:2, 6:1, dok je Čeh bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona (6:2, 6:2, 6:3).

Bonus video: