Ana Ivanović eliminisala Serenu Vilijams

Ana će u četvrtfinalu igrati sa Kanađankom Eženi Bušar, koja je bila bolja od Australijanke Kejsi Delakva - 6:7 (5-7), 6:2, 6:0
44 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Beta/AP
Ana Ivanović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.01.2014. 09:01h

Iznenađenje dana na Australijan openu priredila je Ana Ivanović.

Srpska teniserka je nakon dva sata igre i tri seta savladala prvu igračicu svijeta Serenu Vilijams sa 4:6, 6:3, 6:3.

Ovo je prva pobjeda Ane Ivanović nad Amerikankom u karijeri, a ostvarena je u trenutku kada mlađa od sestara Vilijams suvereno vlada planetom.

"Serena je velika teniserka. Izašla sam na teren i pokušala da dam sve od sebe. Veoma sam uzbuđena zbog ove pobjede. Trudila sam se da igram u istom ritmu, nisam razmišljala protiv koga igram. Vjerovala sam u svoju igru I koncentrisala se na to. Pobjeda mi mnogo znači. Naporno sam radila, nisam imala šta da izgubim, čak i kada sam griješila, vjerovala sam u sebe. Uzbuđena sam jer sam se plasirala u četvrtfinala prvi put od 2008. godine", rekla je Ivanovićeva.

Vidjelo se od starta da je Ana maksimalno motivisana, u petom gemu napravila je brejk, ali je rivalka odghovorila na isti način, a kasnije stigla i do seta.

U nastavku meča, me]utim, 14. Igračica svijeta je dominirala forhendom, lako je izlazila na kraj sa servisom Amerikanke i potpuno je izbacila iz ritma.

Igrala je sjajno do kraja i u potpunosti nadigrala Serenu.

"Napravila sam mnogo grešaka, promašivala sam ono što obično ne promašujem i nisam udarala lopticu onako kako to radim, a razlog za to su problemi sa leđima. Znam da mogu da igram mnogo bolje nego što je to bilo u ovom meču i zbog toga nisam razočarana. Ana je igrala fenomenalno i čestitam joj na pobjedi", rekla je Amerikanka, koja je izgubila peti meč u karijeri nakon što je dobila prvi set.

Ana će u četvrtfinalu igrati sa Kanađankom Eženi Bušar, koja je bila bolja od Australijanke Kejsi Delakva - 6:7 (5-7), 6:2, 6:0.

Drugi četvrtfinalni par čine Flavija Peneta i Na Li.

Italijanka je bila bolja od Njemice Angelike Kerber (6:1, 4:6, 7:5), dok je Kineskinja bez problema izašla na kraj sa Ruskinjom Eketarinom Makarovom (6:2, 6:0).

Bonus video: